Niewsbrief

Zich vestigen en beschermen van nuttige insecten

Er is meer in uw tuin

Vestigen nuttige insectenVestigen nuttige insecten

Het tjilpt en zoemt, fladdert en fladdert om ons heen - het warme seizoen is begonnen en het leven ontwaakt in onze tuin. Wie zijn groene oase dicht bij de natuur inricht, is nooit meer alleen en kan genieten van een veelheid aan inheemse tuinbewoners. Op veel plaatsen is het natuurlijke evenwicht uit evenwicht, wereldwijd verdwijnen insecten en daarmee ook andere nuttige insecten. Bijdragen tot het behoud van de biodiversiteit door het creëren van waardevolle voedselbronnen, broed- en overwinteringsplaatsen voor bijen, vogels, egels & co.

Kleine helpers voor de tuin

Vestigen nuttige insectenVestigen nuttige insecten

Lieveheersbeestjes, oorwurmen, zweefvliegen, gaasvliegen, vogels en egels zijn uitstekende biologische bestrijders van ongedierte. Ze verdelgen talloze bladluizen, mijten, rupsen en naaktslakken en zorgen voor een natuurlijk evenwicht in uw tuin zonder dat u uw toevlucht moet nemen tot agressieve, chemische bestrijdingsmiddelen. Verwelkom de nuttige insecten in uw tuin en nodig ze uit om te blijven met natuurlijke habitatstructuren zoals bijna-natuurlijke, bloeiende weiden en heggenranden, stapels bladeren en dood hout, alsook geschikte nestelhulpen en verblijfplaatsen.

Verzoek toestemming om te landen

Bijenvriendelijke tuinBijenvriendelijke tuin

Bijen, vooral wilde bijen, zijn uitstekende bestuivers - zij bezoeken tot 5.000 bloemen op één dag. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk van hen in uw tuin landen en daar blijven, moet er het hele seizoen door een verscheidenheid van nectar- en stuifmeelrijke planten groeien. Maak de landing aangenaam voor de harige insecten - met ter plaatse geschikte bijenweideplanten en geschikte nesthulpmiddelen om het grootbrengen van hun kroost te ondersteunen en u bescherming te bieden tegen vorst en regen.