Menu

Over ons

Over ManufactumOver Manufactum

"Er is bijna niets in de wereld dat een man niet een beetje slechter kan maken en een beetje goedkoper kan verkopen". Meer dan een eeuw later is de observatie van John Ruskin nog steeds geldig; sterker nog, wij geloven dat ze veel zegt over de producten die vandaag worden aangeboden. Er was een tijd dat het enige probleem waarmee kwaliteitsgoederen te kampen hadden de concurrentie van goederen van een nog hogere kwaliteit was, nu lijkt het erop dat inferieure goederen het grootste probleem zijn.

Zeker, wat huishoudelijke artikelen betreft, zijn er zeer weinig producten van hoge kwaliteit die niet worden aangetast door de proliferatie van blekere imitaties, die door fantasieloze concurrenten tegen de laagst mogelijke prijs worden vervaardigd.

Producten hebben steeds kortere levenscycli, ze komen en gaan, worden gelanceerd en verdwijnen weer. Alledaagse voorwerpen zijn veranderd van handelswaar in consumptiegoederen, die niet gemaakt zijn om lang mee te gaan, maar om zo snel mogelijk te worden weggegooid om plaats te maken voor de nieuwste rage of "speciale aanbieding".

Dit is niet alleen schadelijk voor het milieu, het betekent ook dat we niet langer een "speciale relatie" hebben met de dingen die we elke dag gebruiken en die ons helpen iets goed te doen.

Hoeveel van de vandaag aangeboden producten zullen ooit kostbare bezittingen worden?

Daarom hebben wij kwaliteitsproducten in de ruimste zin van het woord geselecteerd:

  • zij worden met grote vakkundigheid volgens traditionele methoden vervaardigd en zijn dus betrouwbaar en praktisch
  • de materialen zijn zorgvuldig gekozen om aan het doel te beantwoorden en zijn dus aantrekkelijk
  • zij worden vervaardigd van traditionele materialen, d.w.z. metaal, glas, hout enz., kunnen worden gerepareerd en zijn milieuvriendelijk.

Het resultaat van al ons huiswerk is deze onlineshop. Er zijn ongeveer 7.000 kwaliteitsartikelen geselecteerd voor opname, waaronder enkele echte klassiekers die de tand des tijds hebben doorstaan. Ze zijn gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit, ze functioneren goed en zullen elke trend of mode overleven.

Wij hopen van harte dat u van onze producten geniet, misschien wilt u zelfs een bestelling plaatsen - of ons gewoon uw ideeën en opmerkingen sturen.

Menu