Menu
Cuero Design

Mariposa Vleermuisstoel

Braun
Cuero Design
Mariposa Vleermuisstoel
Braun
  € 1.050,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 6-7 dagen
  Let op: De levering van dit artikel kan enkele dagen langer duren dan aangegeven. Let op de toeslag voor volumineuze goederen.

  Algemene informatie

  Houd je houding nonchalant

  Met de eenvoudigste middelen biedt dit meubel de grootst mogelijke ontspanning. De lederen huid, die in alle richtingen buigt, ziet eruit alsof hij in de ruimte is uitgerekt - je zit er uiterst comfortabel in, je kunt achterover leunen en - dit is het beslissende punt - je verliest toch je houding niet.

  De vlinder. Met alle voeten op de grond

  Voor ons is deze fauteuil, waarvan de voorganger in de jaren 1950 beroemd werd als de "Butterfly Chair" (of vleermuisstoel), nog steeds een van de meest succesvolle zitmeubelen in zijn soort. Het origineel was een eenvoudige fauteuil met een vertakt frame, ontworpen in de jaren 1930 door de Argentijnse architecten Antoni Bonet i Castellana, Juan Kurchan en Jorge Ferrari-Hardoy. Ons model komt qua vorm heel dicht bij dit originele type en draagt de naam "Mariposa" - vlinder.

  Dicht bij de oorsprong. Het leer

  Het sterke leer waarvan de zittingen zijn gemaakt is plantaardig gelooid; een zadelleer van Franse runderen, dat volgens traditionele methoden wordt verwerkt in een looierij in Toscane die gespecialiseerd is in de productie van dergelijk leer. Het sterke leer is nauwelijks "glad gestreken", het vertoont nog duidelijke sporen van het leven van de dieren. Het vakmanschap - bij de fabrikant in Zweden - volgt het karakter van het materiaal. Het leer is genaaid met open randen: In vergelijking met de gekederde naad is dit een zeer uitgebreide bewerking, die niet alleen visuele accenten zet, maar hier ook het technische voordeel biedt dat de naden elke beweging van het zware leer volgen.

  Filigraan voetstuk. Het frame

  Het leer is opgehangen in een frame van gepoedercoate ronde stalen staven (uit Zweedse productie), dat gedemonteerd in afzonderlijke delen wordt geleverd en gemakkelijk tot een geheel kan worden gemonteerd met behulp van de bijgevoegde verbindingsstukken van gegoten aluminium. Daartoe bevat elke levering naast de montagehandleiding bevestigingsschroeven en bijbehorend gereedschap.

  Productinformatie

  Artikel nummer 67291

   Zitting van plantaardig gelooid, geverfd rundleer, 4 mm dik, met open rand gestikt. Frame ronde stalen staven, open gelast en zwart gepoedercoat. Connectoren van gegoten aluminium. Hoogte 93,5 cm, breedte 81 cm, diepte 83 cm. Zithoogte vooraan 28 cm. Gewicht 9,6 kg. Geleverd in losse onderdelen.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen