F. Hammann

Weekender Bull Leather

Cognac
Exclusief
F. Hammann
Weekender Bull Leather
Cognac
  Cognac
  € 1.499,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Wij hebben een zwak voor historische originelen - met reden, want wat de tand des tijds heeft doorstaan, getuigt van kwaliteit en groot nut. Zoals de oude dokterstassen bijvoorbeeld, die - gemaakt van sterk leer en met stevige sluitingen - ontworpen waren voor een eenmalige aankoop en dagelijks gebruik gedurende een lang werkzaam leven. Wij laten ze door deskundigen maken volgens klassieke modellen in dezelfde weelde van materiaal dat een lange levensduur van de tas in de eerste plaats mogelijk maakt. De Weekender is in deze uitvoering met cognackleurig stierenleer en schapenvachtvoering alleen bij Manufactum verkrijgbaar.

  Elegant en uitzonderlijk. Met de ingrediënten van een erfstuk

  Deze reistas van het fijne kleermakersatelier Franz Hammann is geïnspireerd op de oude dokterstassen, die werden ontworpen met het oog op stabiliteit, duurzaamheid en functionaliteit. Ze waren niet alleen bestand tegen dagelijkse slijtage voor de rest van hun werkzame leven, maar als erfstukken gingen ze meestal nog een tweede keer mee. Hammann vervaardigt de Weekender in dit formaat en weelderige design speciaal voor Manufactum: de beste stierenhuiden van Zuid-Duitse en Oostenrijkse oorsprong worden gebruikt, die in Italië plantaardig gelooid en aniline geverfd worden. Daarbij dringen de pigmenten diep in het leer door, zodat het natuurlijke oppervlak zichtbaar blijft en zich na verloop van tijd een mooi patina kan vormen. Het lichaam is bewerkt met netjes gedraaide randen, open lederen randen zijn zorgvuldig gladgestreken, geverfd en gewaxt. De handvatten zijn aan de binnenkant gevoerd met katoenen koord, dat volume toevoegt en stabiliseert, zodat de handvatten comfortabel vast te houden zijn, zelfs als de tas vol is. Lederen bekleding beschermt bovendien de hoeken, en de versterkte basis staat op zes metalen poten. Desgewenst kan een schouderriem worden bevestigd via stevige lederen houders en solide metalen fittingen.

  Grote opening. Goede zichtbaarheid

  Net als bij de dokterstassen die vroeger in Duitsland gebruikelijk waren, zijn beide handvatten van onze Weekender verborgen (oude Italiaanse modellen hebben bijvoorbeeld zichtbare metalen handvatten aan de buitenkant). Enerzijds maken zij een snelle opening over de hele breedte mogelijk, anderzijds een snel overzicht en toegang tot de inhoud - een onovertroffen voordeel bij het inpakken en onderweg, wanneer u "uit een koffer moet leven". Binnenin is de tas gevoerd met zachte, natuurlijk gekleurde schapenvacht, die ook wordt gebruikt voor de twee in de zijkanten ingebouwde insteekvakken. De uiterst robuuste, brede ritssluiting komt uit Italië, van een bedrijf dat anders onderdelen maakt voor militaire en geologische outfitters. De gepolijste tanden zorgen ervoor dat hij zeer soepel loopt en geen gevaar vormt voor delicate stoffen. Een zak met rits aan de buitenkant biedt plaats aan reistickets, kaarten en kleine voorwerpen, en aan beide buitenkanten zijn lipjes met kraagknoopsluiting voorzien voor paraplu of krant.

  Fijnste lederwaren. Van F. Hammann in Offenbach

  De "Fabrik feiner Lederwaren" Franz Hammann in Offenbach, Hessen, een van de Duitse centra van lederwarenproductie, is een van de oudste lederfabrikanten in Duitsland. Al vijf generaties lang produceert het familiebedrijf even verfijnde als duurzame lederwaren en reisaccessoires van hoge kwaliteit, soms nog op oude speciale machines. Hammann heeft een bijzondere ervaring, niet alleen in de fijne kleermakerij, maar vooral in de productie van lederen tassen en koffers met frames en handvatten, waar een nauwkeurige afwerking en hoogwaardige materialen een nog grotere rol spelen dan bij de fijne kleermakerij. Om de kwaliteit van zijn lederen producten te garanderen, produceert en verwerkt Hammann (sinds 1864) in zijn hoofdkantoor uitsluitend volnerfleer van Europese oorsprong. Sloten en beslag zijn gemaakt in Duitsland. Ook hier zit het bijzondere in het detail: ze zijn allemaal uit massief messing en gelegeerd staal gefreesd en met de hand gepolijst. Dit is te zien aan de spiegelgladde oppervlakken die niet konden worden bereikt met "getrommeld gepolijste plaatdelen".

  Productinformatie

  Artikel nummer 200842

   100% koeienhuid (stierenleer, dikte 2 mm), herkomst Zuid-Duitsland en Oostenrijk, plantaardig gelooid in Italië. Voering van lichtgekleurde schapenvacht, plantaardig gelooid, herkomst Nederland. Metalen ritsen en fittingen. Draaggrepen lengte 65 cm, breedte 2 cm. Continu verstelbare schouderriem in katoen, lengte 90-140 cm, breedte 4 cm; schouderstuk (15 × 7 cm) en karabijnhaken in koeienhuid. Kleur cognac. Gemaakt in Duitsland. In deze maat is de Weekender alleen verkrijgbaar bij Manufactum.

   Breedte 55 cm, hoogte 45 cm, diepte 28 cm. Gewicht 3.000 g.

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten