Niewsbrief

Exclusief

Vakmanschap. Onze ledercollectie

Onze ledercollectie wordt gemaakt met gevoel voor en aandacht voor detail, van het leder tot de laatste naad. De kleine lederwaren zijn ongevoerd; de achterkant van het leder blijft dus - met zijn natuurlijke onregelmatigheden - "eerlijk" herkenbaar. Hun naden zijn afgewerkt met een open rand. De huiden zijn afkomstig van Duitse runderen, hoofdzakelijk uit Zuid-Duitsland. Zij worden in Duitsland plantaardig gelooid in vaten, d.w.z. in langzaam ronddraaiende eiken vaten in een looibouillon, waarvan elk van de plantaardige bestanddelen een specifiek effect heeft op het gelooide leder: mimosa, de looistof van de bast van de zwarte acacia, en quebrachohout geven het leder zijn uitstekende grip, en de looistoffen van de tamme kastanje geven het zijn mooie roodachtige tint. Veel artikelen zijn ook in het zwart verkrijgbaar.

Geselecteerde producten in detail

Vouwwissel

Weinig portefeuilles zijn zo elegant op te vouwen: Het ongevoerde muntenvak wordt geopend door de kleppen 90 graden te draaien en op dezelfde wijze gesloten. Aan de onderkant van onze opvouwbare portefeuille bevindt zich een extra vak voor bankbiljetten, dat wordt afgesloten met een verborgen messing drukknoopsluiting.

€ 139,00
Manufactum Heren Portemonnee

Een klassieke herenportemonnee met vijf kaartsleuven, beschermd door een klep - met drie extra kaartsleuven. Met twee biljetvakken en een lang vak achter de creditcardvakken, dat ruimte biedt voor bijvoorbeeld een autobiljet. Met leer gevoerd muntzakje.

€ 179,00
Sleuteletui Rundsleder Rits

Het sleuteletui bestaat uit twee vakken met ritssluiting, die elk plaats bieden aan sleutels - of een paar munten en kleine gevouwen biljetten. Twee leren wiggen aan de zijkanten zorgen ervoor dat de koffer zelfs met omvangrijke inhoud kan worden gesloten. De twee sleutelhangers zijn bevestigd aan 7 cm lange kettingen, die voor de veiligheid aan elkaar zijn vastgeklonken.

€ 79,90

De producten in een oogopslag

Vullen en smeren. Kabeljauwolie en teer van berkenschors

De afwerking, d.w.z. wat er vervolgens met het in het vat gelooide leer gebeurt, is het grote verschil met alles wat tegenwoordig gebruikelijk is: om de broosheid uit het 1,6-1,8 mm dikke leer te halen en het soepel en duurzaam te maken, moet het na het looien worden "geweekt" en ingevet. Dit wordt sinds het midden van de 19e eeuw gedaan met dierlijk talg, het zogenaamde looivet of "dégras", om nog maar te zwijgen van de huidige procédés. We gaan een fase verder terug en nemen onze toevlucht tot de middelen waaraan, volgens kenners, het legendarische oud-Ruslandleer zijn reputatie te danken heeft: visolie en houtteer. In het draaiende volvat geven de oude vetstoffen kabeljauwolie en berkenschorsteer het leer een duurzame soepelheid die in de loop der tijd wordt geperfectioneerd, terwijl de berkenschorsteer het leer op natuurlijke wijze impregneert. Looien is het proces waarbij de dierlijke huid haar weerstand tegen water en bederf verkrijgt. Eiwitvezels worden omgezet in leervezels - een proces dat niet synthetisch kan worden gereproduceerd. Naast de aard van de grondstof bepaalt het type looiing de kwaliteit en de eigenschappen van het lederen eindproduct: sterkte, rekbaarheid, watertolerantie, en ook de eigenschappen van het oppervlak zoals hardheid of soepelheid worden grotendeels bepaald door het looiproces.