Menu
Manufactum

Manufactum reistas

Manufactum
Manufactum reistas
  € 829,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 5-6 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 24.09.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)
  slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

  Algemene informatie

  Alle artikelen in onze Manufactum ledercollectie zijn gemaakt van gelooid rundleer van runderen uit Zuid-Duitsland. Het leer van deze reistas is een uitzondering: het is extra gerold, en dit voor een bijzonder lange tijd. Dit maakt het "boterzacht" en de natuurlijke volle nerf is duidelijk zichtbaar in het nerfpatroon. Het spreekt vanzelf dat bij zulk leder een zorgvuldige afwerking tot in het kleinste detail voldoende is.

  Bovendien gefreesd en bijzonder zacht: reistas van koeienhuid.

  Het leer van deze reistas is extra lang gefreesd voor zijn zachtheid en de duidelijk zichtbare volle nerf in het nerfpatroon. De naden van de tas zijn afgewerkt om de vorm te behouden. Het is gevoerd met een slijtvaste, geruite katoenen stof (waarvan het ruitpatroon en de kleur kunnen variëren) en heeft een binnenzak met een ritssluiting van messing. De lederen hengsels zijn gevoerd met een intern katoenen koord dat aan de zijkanten van de tas keurig kruislings is vastgenaaid en tevens is vastgezet met een messing klinknagel. De bodem is verder versterkt door een inzetstuk van ledervezelstof. Door de grote opening - de rits wordt aan de zijkanten naar beneden getrokken - is de tas gemakkelijk in te pakken.

  Zorgvuldig vakmanschap. De Manufactum ledercollectie

  Onze ledercollectie is gemaakt met gevoel voor en aandacht voor detail, van het leer tot de laatste naad. De kleine lederwaren zijn ongevoerd; de achterkant van het leer blijft dus - met zijn natuurlijke onregelmatigheden - "eerlijk" herkenbaar. Hun naden zijn afgewerkt met een open rand. De huiden zijn afkomstig van Duitse runderen, voornamelijk uit Zuid-Duitsland. Ze worden in Duitsland plantaardig gelooid in vatlooiing, d.w.z. in langzaam draaiende eikenhouten vaten in een looibouillon, waarvan elk van de plantaardige ingrediënten zijn specifieke effect op het gelooide leer achterlaat: mimosa, de looistof van de zwarte acacia, en quebrachohout geven het leer zijn uitstekende grip, en de looistoffen van de tamme kastanje geven het zijn mooie roodachtige tint. Veel artikelen zijn ook verkrijgbaar in het zwart.

  Vullen en smeren. Kabeljauwolie en teer van berkenschors

  De afwerking, d.w.z. wat er daarna met het in het vat gelooide leer gebeurt, is het grote verschil met alles wat tegenwoordig gebruikelijk is: om de broosheid uit het 1,5-2 mm dikke leer te halen en het soepel en duurzaam te maken, moet het na het looien worden "geweekt" en ingevet. Om nog maar te zwijgen van de huidige procédés, dit werd sinds het midden van de 19e eeuw gedaan met dierlijk talg, het zogenaamde looivet of "dégras". We gaan een stap verder terug en nemen onze toevlucht tot de middelen waaraan, volgens kenners, het legendarische oude Ruslandleer zijn reputatie te danken heeft: visolie en houtteer. In het draaiende volvat geven de oude vetstoffen kabeljauwolie en berkenschorsteer het leer een duurzame soepelheid die in de loop der tijd wordt geperfectioneerd, terwijl de berkenschorsteer het leer op natuurlijke wijze impregneert.

  Productinformatie

  Artikel nummer 76878

   Runderhuid (dikte 1,5-2 mm), plantaardig gelooid, herkomst Duitsland. Voering van 100% katoen, ruitpatroon en kleur variëren, afwijkingen van de foto zijn daarom mogelijk. Alle ritsen (van Riri) zijn van messing. Gemaakt in Tsjechië. Breedte 55 cm, hoogte 38,5 cm, diepte 25 cm. Gewicht 1,8 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten