Julius Berger

Takkenschaar met korte steel

Julius Berger
Takkenschaar met korte steel
  € 129,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Uitdunnen en snoeien. Met gemak.

  Er zijn momenten waarop niets wordt gespaard voor de tuinman - zelfs niet het hoofd in het struikgewas steken. Als u oude, dichte en misschien wat knoestige struiken en heesters in uw tuin hebt, weet u waar ik het over heb. Met de grote snoeischaar kom je er nauwelijks doorheen, en met de kleine snoeischaar wordt het uitdunnen van de overwoekerde planten al snel een Sisyfusarbeid. Hier komen de volgende snoeischaren van de specialist Berger in Wuppertal om de hoek kijken, waarvan de voordelen perfect tot hun recht komen bij dergelijke ingegroeide, scheve en kromme struiken. De verkorte handgrepen maken een gecontroleerde geleiding van het gereedschap mogelijk, zelfs op lastige plaatsen, en omdat ze gemaakt zijn van stevige aluminium buizen, kunnen ze nog steeds krachtig worden vastgepakt. De sterke schaarkop is gesmeed uit kwaliteitsstaal. De binnenkanten van beide messen hebben zelfs een ingesmeed oliereservoir, en om het gesneden materiaal steeds in de optimale snijpositie te kunnen houden, is het tegenmes voorzien van bevestigingsinkepingen.

  Snijgereedschap. Voor een goede snee: Iets over snoeischaren

  Om de juiste snoeischaar te kiezen, moet eerst de vraag worden beantwoord wat er geknipt moet worden. Onze snoeischaren verschillen in materiaal, grootte, gewicht en uitrusting, zodat ze allemaal een specifieke taak hebben. In principe onderscheiden we twee soorten scharen: Bij een bypass-schaar glijden twee messen langs elkaar heen, waardoor een schone, gladde interface ontstaat; bij een aambeeldschaar daarentegen ontmoet een scherp mes het vaste aambeeld. Bypass-scharen zijn bijzonder geschikt voor precieze sneden waarvoor weinig kracht nodig is op dunner snoeimateriaal - zoals rozen, struiken of vaste planten - terwijl aambeeldscharen krachtige sneden mogelijk maken op sterkere takken; ze zijn dus bijzonder geschikt voor het snoeien van houtachtige planten. In ons assortiment vindt u dan bijvoorbeeld specialisten voor vormsnoei of uitdunnen, voor een bijzonder handvriendelijke werkwijze of een extra sterke snede voor bijzonder dikke takken.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207284

   Bypass-snoeischaar, voor takken tot Ø 35 mm. Hoogwaardige, verfijnde snijkop met stalen messen met antikleefcoating. Tegenmes met gesmede bevestigingsinkepingen. Verbindingsvriendelijke snijdemper. Greepbuizen van hoogwaardig aluminium met handbescherming. Lengte 46 cm. Gewicht 740 g.

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen