Menu

Onze selectiecriteria

Met hart en verstand tegen het weggooien

Wij staan voor een waarderende benadering van mens en natuur en voor uitzonderlijke producten waarmee wij u willen inspireren en motiveren om samen met ons de oorlog te verklaren aan onnodig afval. Onze selectiecriteria bieden u alles wat u nodig hebt om dit te doen. Sluit u bij ons aan en neem in de toekomst alleen nog maar koopbeslissingen waarvan u nog lang kunt genieten.

Het leven is te lang voor producten met een korte levensduur

Het leven is te lang voor producten met een korte levensduurHet leven is te lang voor producten met een korte levensduur

Wij kiezen voor duurzame producten die, zoals graag wordt gezegd, een ziel hebben en nagenoeg immuun zijn tegen de tand des tijds. Ze maken permanent indruk met hun buitengewone materialen en een tijdloos design, waardoor onze producten jaren later nog altijd modern zijn. Ze worden door middel van innovatieve methoden en met grote ambachtelijke kunsten in geselecteerde bedrijven geproduceerd en zorgen met hun hoge waardigheid voor een aangenaam contrast met de hedendaagse, kortstondige massaproductie.

Weggooien is out!

Weggooien is out!Weggooien is out!

Wij gaan voor u op zoek naar duurzame producten zonder wegwerp-karakter, waardoor overtollige vuilnis geen kans krijgt en die u met een goed geweten steeds weer op nieuwe manieren kunt gebruiken. Bovendien letten wij op een evenwichtige materiaalkeuze, die zonder onnodige kunststoffen en andere voor het milieu schadelijke materialen slagen. Zo bent u bij elk stuk ervan verzekerd dat u een goede keuze heeft gemaakt, als uw bestelling zonder lange transportroutes bij u aankomen.

De gevaarlijkste vloed ter wereld: overvloed

De gevaarlijkste vloed ter wereld: overvloedDe gevaarlijkste vloed ter wereld: overvloed

Wij kiezen voor producten die hun functionaliteit al voldoende hebben bewezen en die de vaardigheid bezitten, meer als een functie te hebben. Want we verrijken uw alledaagse leven liever met goede dan met overvloedige dingen. Zo willen wij ons steentje bijdragen aan een efficiënte omgang met materialen en u meer ruimte voor de dingen geven, die echt belangrijk zijn.

Stuk? Dat is slechts de instelling tegenover dingen die stuk zijn

Stuk? Dat is slechts de instelling tegenover dingen die stuk zijnStuk? Dat is slechts de instelling tegenover dingen die stuk zijn

Wij bieden producten van hoogwaardige materialen aan, waarbij de onderdelen, mocht het ooit nodig zijn, stuk voor stuk kunnen worden vervangen. Bovendien stimuleren wij het repareren en onderhouden van onze producten met tal van geschikte reserveonderdelen en informatieve evenementen en uitstekend gereedschap. Wij willen dat de dingen waarvoor u heeft gekozen, u jarenlang goede diensten bewijzen en idealiter zelfs probleemloos door uw kinderen en kleinkinderen gebruikt kunnen worden.

Laten we er gewoon iets nieuws van maken

Laten we er gewoon iets nieuws van makenLaten we er gewoon iets nieuws van maken

Natuurlijke rijkdommen te beschermen is voor ons geen keuze, het is vanzelfsprekend. Daarom bieden wij een grote keuze aan producten aan, die volledig of gedeeltelijk gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Bovendien zijn we altijd op zoek naar fabrikanten met nieuwe, innovatieve productiemethodes, om ons assortiment op dit gebied nog verder te kunnen uitbreiden. Laat u verrassen.

Een hoera voor spierkracht, die mooie dingen bracht

Een hoera voor spierkracht, die mooie dingen brachtEen hoera voor spierkracht, die mooie dingen bracht

Wij houden van ambacht en hebben sinds oudsher een liefde voor traditionele productieprocessen en het behoud ervan want ze bieden zoals wij weten, buitengewoon kwalitatief hoogwaardige en repareerbare producten. Daarom bieden wij in ons assortiment veel producten aan, die stap voor stap van hand en met de juiste knowhow door mensen zijn gemaakt en veredeld, voor wie hun beroep ook vandaag de dag nog een roeping is. Op die manier garanderen wij unieke stukken waar u lang plezier aan beleeft.

Op alle fronten enthousiast over biologisch

Op alle fronten enthousiast over biologischOp alle fronten enthousiast over biologisch

Biologisch geproduceerde materialen en goederen hebben veel voordelen. Ze ontzien rijkdommen, beschermen de bodem en waterkwaliteit, zetten zich in voor het welzijn van dieren en stimuleren de biologische diversiteit. Daarom kiezen wij als bedrijf naar mogelijkheid altijd voor producten van biologische kwaliteit. Want we willen niet alleen onze eigen ecologische standaarden doeltreffend vormgeven, maar u ook op elk moment de mogelijkheid bieden, uw duurzame waarden en opvattingen met heel uw ziel te volgen.

Alleen goede dingen landen in het potje

Alleen goede dingen landen in het potjeAlleen goede dingen landen in het potje

Wij vinden natuurlijkheid erg belangrijk. Daarom kiezen wij voor ons assortiment cosmetische- en reinigingsproducten zonder chemische additieven zoals parabenen, weekmakers, fosfaten en andere overvloedige bestanddelen. Want we willen niet alleen het milieu beschermen, maar ook dat wat voortdurend in contact komt met onze producten; onze huid.

Wat belangrijk is, is een beestachtig goed humeur

Wat belangrijk is, is een beestachtig goed humeurWat belangrijk is, is een beestachtig goed humeur

Wij bieden geïnteresseerde klanten een breed assortiment gegarandeerd veganistische producten en plannen ons assortiment nog verder uit te breiden. Bij Manufactum zijn veganistische producten volgens de standaard van de betreffende organisaties helemaal vrij van dierlijke bestanddelen en ingrediënten - zelfs ook wat de ontwikkeling en productie betreft.

Helemaal verliefd in de details wat betreft eerlijkheid

Helemaal verliefd in de details wat betreft eerlijkheidHelemaal verliefd in de details wat betreft eerlijkheid

Als bedrijf dat zich in elk opzicht heeft gewijd aan moralistische en ethische standaarden, vinden wij mensen die helemaal achter hun producten staan, buitengewoon belangrijk. Bij de keuze van onze producten letten we daarom altijd op ecologisch duurzame, eerlijke en menswaardige productie evenals transparante waardeketens en eisen de betreffende waarmerken en certificeringen op. Naast het naleven van dergelijke Fairtrade-standaarden ondersteunen we bovendien zo goed als we kunnen bedrijven zonder winstoogmerk en sociale projecten.

Menu