Julius Berger

Rozen- en struikenschaar met rolgreep

Julius Berger
Rozen- en struikenschaar met rolgreep
  € 99,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Voordeel van de rolhandgreep

  De vaste handgreeppoot van deze compacte rozen- en struikschaar rust op de bal van de hand, terwijl de beweegbare rolt met de open- en sluithand. Aan de ene kant vermindert dit de wrijving van het handvat op de huid, en aan de andere kant - zodra je een beetje geoefend bent in het gebruik van deze schaar - betekent het ook een krachtbesparing van ongeveer 30 procent. De messenkop van dit model van de Berger schaarenspecialist uit Wuppertal staat onder een hoek van 15°, waardoor je gemakkelijker in een ergonomische handhouding kunt werken. En als je korte, dunne takken wilt knippen met deze schaar, kun je een tussenvergrendeling inschakelen om de knipweg te verkorten - opnieuw heb je een beetje kracht bespaard en kun je je snoeiwerk in de tuin op een ontspannen manier voortzetten. Het lage gewicht van de gesmede aluminium handgrepen draagt hier ook aan bij.

  Snijgereedschap. Voor een goede snee: Iets over snoeischaren

  Om de juiste snoeischaar te kiezen, moet eerst de vraag worden beantwoord wat er geknipt moet worden. Onze snoeischaren verschillen in materiaal, grootte, gewicht en uitrusting, zodat ze allemaal een specifieke taak hebben. In principe onderscheiden we twee soorten scharen: Bij een bypass-schaar glijden twee messen langs elkaar heen, waardoor een schone, gladde interface ontstaat; bij een aambeeldschaar daarentegen ontmoet een scherp mes het vaste aambeeld. Bypass-scharen zijn bijzonder geschikt voor precieze sneden waarvoor weinig kracht nodig is op dunner snoeimateriaal - zoals rozen, struiken of vaste planten - terwijl aambeeldscharen krachtige sneden mogelijk maken op sterkere takken; ze zijn dus bijzonder geschikt voor het snoeien van houtachtige planten. In ons assortiment vindt u dan bijvoorbeeld specialisten voor vormsnoei of uitdunnen, voor een bijzonder handvriendelijke werkwijze of een extra sterke snede voor bijzonder dikke takken.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207285

   Bypass-schaar met vrij draaiende rolhandgreep, geschikt voor takken tot Ø 25 mm. Vervangbaar blad met sapgroef en draadinkeping van staal, handgrepen van gesmeed aluminium met kunststof coating. Snijkop onder een hoek van 15°, met demper en openingsvergrendeling. Lengte 22 cm, gewicht 250 g. Let op: vanwege de ergonomische handgreep is dit schaarmodel alleen geschikt voor rechtshandigen.

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen