Krumpholz-Werkzeuge

Planthout met koperen punt

Krumpholz-Werkzeuge
Planthout met koperen punt
  € 34,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  (Niet alleen) voor bloembollen

  Een kleine duizendpoot onder de tuingereedschappen - met een plantstok als deze, gemaakt van massief essenhout en altijd bij de hand dankzij het optimale formaat, ben je het hele jaar door ideaal uitgerust. Of het nu aan het begin van het seizoen is, wanneer de jonge groenteplanten naar buiten moeten; aan het begin van de zomer, wanneer de binnen gekweekte bloemen naar de bedden verhuizen; of nog meer in de herfst, wanneer het bloembollenplantseizoen weer begint. Met het planthout kun je snel opschieten bij het "graven" van grote en kleine plantgaten. De koperen punt maakt het makkelijker om in de grond te prikken en beschermt het hout ook tegen stress door vochtige grond. Een centimeterschaal geeft de plantdiepte aan en met de handgreepknop kun je hem met kracht vastpakken. We halen dit klassieke tuingereedschap uit een smederij in Franken.

  Tuingereedschap met karakter

  De familie Krumpholz weet wel wat van smeden. Hun voorouders, gevestigd in het Frankische Woud, kochten in 1799 de eerste eigen hamermolen - de Guttenberger Hamer - en vervaardigden gereedschap en andere alledaagse voorwerpen van gesmeed ijzer. Vandaag is het bedrijf in handen van de achtste generatie. Het tuingereedschap dat de productielocatie verlaat, die zich nog steeds op de oude locatie bevindt maar al lang geleden is gemoderniseerd en uitgebreid, is gereedschap van de hoogste kwaliteit: gevormd onder het gewicht van de smeedhamer naar hun gebruiksgebied, verdicht en versterkt waar nodig, voorzien van geslepen randen of messen en uitgerust met hoogwaardige handgrepen van essenhout. Het smeden van vrije vormen, zoals dat bij Krumpholz gebeurt, vereist speciale vaardigheid en gevoel voor verhoudingen. Het gebruikte staal, een Zweeds staal met chroom-molybdeengehalte, is taai, sterk en gemakkelijk te reinigen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207360

   Gelakt essenhout. Messing punt (lengte 2,5 cm). Opknoping lus gemaakt van koeienhuid, plantaardig gelooid. Schaal in stappen van 2,5 cm van 5 tot 17,5 cm. Totale lengte 30 cm, Ø 3,5 cm. Gewicht 115 g.

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen