Manufactum

Manufactum handgereedschap

Manufactum
Manufactum handgereedschap
  € 109,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Misschien was vroeger niet alles beter, maar sommige dingen waren echt goed. Daarom kiezen wij ook graag historische modellen of materialen voor onze producten. De ontwerpen voor ons handgereedschap komen bijvoorbeeld uit een tijd waarin de waardering voor gereedschap nog tot uiting kwam in de grotere inspanning die met de vervaardiging ervan gepaard ging. Let op de fijne versiering op de gladde handgrepen van essenhout en de bijzondere zorg waarmee de functionele onderdelen van koolstofstaal zijn gemaakt.

  Historisch handgereedschap. Verbouwd

  Er was een tijd dat gereedschap niet alleen van uitstekend materiaal werd gemaakt, maar ook met veel zorg werd versierd. Op zoek naar zulk functioneel én mooi gereedschap, struinden we oude voorraden af met een verzamelaar van historisch tuingereedschap. Het resultaat van dit werk: een handschop en een handschoffel, voor ons gemaakt naar historisch model bij de gereedschapssmederij Sneeboer in Noord-Holland. De gereedschapskoppen zijn van gesmeed en gewaxt koolstofstaal, de handvatten van essenhout behandeld met lijnzaadolie. Bij de schop worden de koppen vastgehouden door een messing huls; de iets langere steel van de schoffel wordt omsloten door een stevige dichtingsring. Dit soort tuingereedschap werd nog tot in de jaren 1930 in Engeland gemaakt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 97709

   Handschop en handschoffel samen. Blad van koolstofstaal. Handvat essenhout. Gemaakt in Nederland.
   Handschoffel gesmeed Het geslepen blad snijdt door dunne wortels en is geschikt voor het graven van plantgaten. blad 7 x 5 cm. Vork 7 x 4,5 cm. Totale lengte 33 cm. Gewicht 270 g.
   Handschep gesmeed Voor plantwerkzaamheden in het bloembed en voor het scheppen van grond en meststoffen. Blad 15,5 x 8,5 cm. Totale lengte 35,5 cm. Gewicht 260 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten