Menu
Liggestolen

Ligstoel Rotan

Nieuw
Liggestolen
Ligstoel Rotan
  € 749,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 6-7 dagen
  Let op: De levering van dit artikel kan enkele dagen langer duren dan aangegeven. Let op de toeslag voor volumineuze goederen.

  Algemene informatie

  Naar historisch voorbeeld

  Het geboden comfort heeft (literaire) geschiedenis geschreven: op zijn laatst sinds Thomas Manns "Zauberberg" hebben we een idee van herstellende mensen die nieuwe krachten opdoen in de frisse lucht - en comfortabel uitrusten in zo'n ligstoel. Ook in Denemarken waren rotan ligstoelen erg populair en wijdverspreid in sanatoria en ziekenhuizen in de jaren 1930. Ons model is gebaseerd op een Deens ontwerp uit die tijd en is zeer functioneel gemaakt. De rugleuning kan in verschillende stappen worden versteld en met een paar eenvoudige bewegingen kan de voetensteun onder het meubel worden geklapt, waardoor de relaxfauteuil een even comfortabele fauteuil wordt. Als je het ligbed aan de kant wilt zetten of wilt opbergen voor de winter, kan het nog kleiner worden opgevouwen en - letterlijk - gemakkelijk worden opgeborgen in een kleine ruimte, bijvoorbeeld op de bovenste plank in de schuur of kelder.

  Zeer licht, enorm stabiel

  Rotan wordt verkregen uit het stamhout van de Zuidoost-Aziatische Rotang palm. Dit materiaal is buitengewoon stabiel en tegelijkertijd ongewoon licht. Het is daarom zeer geschikt voor meubelbouw en zelfs grotere meubels van rotan kunnen gemakkelijk en met weinig moeite worden vervoerd.

  Duurzaamheid. Van het land waar de rotan groeit

  Deze rotanmeubelen worden gemaakt in Indonesië en voldoen in verschillende opzichten aan het principe van duurzaamheid. Als snelgroeiende klimplant groeit de Rotang palm na het snoeien weer aan en kan daarom meerdere keren per jaar worden "geoogst". De Deense fabrikant gebruikt ook alleen onbehandeld rotan, niet alleen omwille van de oorspronkelijke schoonheid van het materiaal, maar ook om de impact van verontreinigende stoffen en fijnstof op het milieu en de ambachtslieden te verminderen door te stoppen met schuren en lakken. Tot slot worden de meubels lokaal gemaakt door Indonesische ambachtslieden - precies de mensen in wier cultuur het rotan weven is "uitgevonden".

  Productinformatie

  Artikel nummer 68534

   Rotan frame (herkomst Indonesië) onbehandeld. Messing glijders, gegalvaniseerd stalen scharnieren en schroeven. Rugleuning verstelbaar in zeven stappen. Inklapbaar met opklapbare voetensteun. Gemaakt in Indonesië. max. hoogte 1,03 m, breedte 61,5 cm, diepte max. 1,91 m. Zithoogte 32 cm, zitvlak 50,5 × 59 cm. Inklapbare afmetingen 82 × 61,5 × 55,5 cm. Gewicht 7,6 kg. Geleverd zonder steun.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen