Menu
Onderwerpen aan Jurken

Jurken

Kleren maken de man? Wij geven de voorkeur aan de Engelse versie van het gezegde: "Fine feathers make fine birds". Want vanuit ons oogpunt, "fijne veren" - goede en natuurlijke materialen en grondstoffen ... Lees meer

Gids

Tijdloze snitten, natuurlijke materialen. Onze jurken

Kleren maken de man? Wij geven de voorkeur aan de Engelse versie van het gezegde: "Fine feathers make fine birds". Want vanuit ons oogpunt versieren "fijne veren" - goede en natuurlijke materialen en grondstoffen - beter dan synthetische vezels. Ze maken het fijne verschil in onze kleren.

Als kleren ons definiëren, is het dan niet belangrijk om tijdloze klassiekers te vinden die ons betrouwbaar vergezellen op onze weg door het leven? We hoeven onszelf tenslotte niet steeds te herdefiniëren. Denken we: Minder is meer - koop liever geselecteerd en loop niet achter elke trend aan. Lievelingsstukken die lang meegaan zijn beter dan kortlevende "it-stukken". Onze trend is duurzaamheid, niet "fast fashion", en wij zijn blij die te mogen dienen - nu al meer dan 30 jaar.

Onze kleding komt van Europese fabrikanten, is elegant, comfortabel en even veelzijdig in haar verschijning als wij mensen zelf. Wij vertrouwen op traditionele natuurlijke materialen zoals katoen, linnen en zijde. Tegelijkertijd speuren wij de markt af naar innoverende materialen en gebruiken wij cellulosevezels zoals lyocell en modal, maar ook herontdekte natuurlijke vezels zoals hennep, omdat wij die bijzonder waardevol vinden uit ecologisch oogpunt en wat hun draagcomfort betreft.

De stof waar dromen van gemaakt zijn. Hoogwaardige zomerstoffen

De jurken in ons assortiment zijn stijlvolle metgezellen voor vele gelegenheden en geven u bewegingsvrijheid om de dag met verve door te komen. U vindt er klassieke jurken in A-lijn, loszittende hemdjurken en tuniekjurken, jurken met een nauwsluitende zandlopersnit en licht getailleerde T-shirtjurken. Gecombineerd met de bijpassende schoenen, zijn ze geschikt voor zowel professionele als privé gelegenheden, voor het strand of een wandeling door de stad. En ze redden je ervan om voor een overvolle kleerkast te staan en jezelf te horen zeggen: "Ik heb helemaal niets om aan te trekken." Maar één ding hebben ze gemeen: compromisloze kwaliteit wat materiaal en afwerking betreft. Wij stellen u graag onze beste stoffen voor warme dagen voor.

De mallow onder de natuurlijke vezels. Katoen

Katoen (Gossypium) is een van de oudste cultuurgewassen ter wereld. Net als de hibiscus is het een malveplant en geen boom, zoals de naam doet vermoeden. Dit is het gevolg van het feit dat de zaden waaruit de katoenvezel wordt gewonnen, zich over grote afstanden verspreiden, vergelijkbaar met een boom. De plant is vorstgevoelig, licht- en warmteminnend, en wordt daarom bij voorkeur in de tropen en subtropen geteeld. Tijdens het ontkiemen en de groei heeft hij veel water nodig, maar tijdens de rijpingsperiode kan te veel regen schadelijk zijn. De belangrijkste teeltgebieden zijn India, China, de VS, Brazilië en de landen van Afrika ten zuiden van de Sahara. In Europa zijn Spanje, Italië en Griekenland de teeltgebieden.

Tegenwoordig wordt ongeveer een derde van het textiel van katoen gemaakt, geen wonder, want de katoenvezel is absorberend, rekbaar en scheurvast, huidvriendelijk en ademend en heeft een laag allergie-potentieel. Bovendien is het materiaal gemakkelijk te onderhouden, hittebestendig en duurzaam.

Moderne vezels met potentieel. Modal en Lyocell

Modal is een innovatieve, duurzame cellulosevezel die uit hout, meer bepaald uit beukenhout, wordt verkregen via chemische processen. In vergelijking met katoen is er minder water en energie nodig voor de teelt en de productie. Door het gebruik van hernieuwbare grondstoffen is het een absolute winnaar ten opzichte van synthetische stoffen, die worden geproduceerd op basis van aardolie, aardgas en steenkool. De geregenereerde vezel heeft uitstekende materiaaleigenschappen. Het is elastisch, vorm- en hittebestendig, slijtvast, duurzaam en ook gladder, sterker en absorberender dan viscose, katoen of andere materialen. Modal scoort ook in gemengde weefsels: katoen wordt zachter, zijde stabieler en linnen elastischer.

Lyocell (TencelTM) is net als modal een "uit het bos afkomstige" cellulosevezel met een zijdeachtig gevoel en een vloeiende drapering die ideaal is voor luchtige zomerjurkjes vanwege de temperatuur balancerende eigenschappen. Zelfs als u begint te zweten, zorgt het materiaal ervoor dat het vocht van het lichaam wordt afgevoerd naar de binnenkant van de vezel. Aangezien dit de vorming van een voedingsbodem voor microben verhindert, wordt de groei van bacteriën letterlijk in de kiem gesmoord. Bovendien is Lyocell 100 procent biologisch afbreekbaar.

De TencelTM en Lenzing Modal materialen die in onze kleding worden gebruikt, zijn ontwikkeld door het Oostenrijkse bedrijf Lenzing. Voor beide vezels geldt dat het hout dat wordt gebruikt om de cellulose te winnen, afkomstig is uit ecologische en duurzame bosbouw.

Ecologisch verantwoord en met een hoog draagcomfort. Hennep

Hennep is een oeroude en zeer veelzijdige nuttige plant. De grondstoffen worden gewonnen uit de vezels, de zaden, de bladeren en de bloemen, die op zeer uiteenlopende gebieden worden gebruikt. Kleding, papier, isolatiemateriaal en oliën voor de voedings- en cosmetica-industrie worden ervan gemaakt. De teelt van hennep is goed voor het milieu omdat het een snelgroeiende, weinig veeleisende plant is die tijdens de groei weinig water en geen herbiciden, pesticiden of synthetische meststoffen nodig heeft. Bovendien is hennep een duurzame bodemverbeteraar, omdat de diepwortelende plant het veld losmaakt, belangrijke voedingsstoffen naar de bovenste bodemlagen transporteert en de plantenresten als groenbemester dienen. Het is dus zeer geschikt als "tussengewas" om de grond voor te bereiden op volgende gewassen. Ook om deze reden is het toe te juichen dat hennep de laatste jaren weer aan belang wint in de textielindustrie.

Kledingstukken van hennep worden gekenmerkt door een hoog draagcomfort - ze zijn vriendelijk voor de huid, houden lekker koel in de zomer en warm in de winter. Net als maco katoen, hebben de stoffen een delicate glans. Ze zijn ook van nature antimicrobieel, hypoallergeen en zeer duurzaam.

Aangenaam gevoel, levendige lichtheid. Linnen

Vlas of gewoon vlas is even robuust als hennep, het verbetert de bodem en doet het ook bijna zonder meststoffen en pesticiden. Maar vlas kan nog meer: het is in staat CO2 op te slaan, een hele 3,7 ton per hectare per jaar. En als de vlasproductie in Europa plaatsvindt, wordt elk jaar bijna 350.000 ton broeikasgasemissies voorkomen. Door de korte transportafstanden worden ook enkele honderden tonnen brandstof bespaard.

Linnen is een licht, luchtdoorlatend materiaal dat aangenaam aanvoelt. Dit maakt het ideaal voor zomerjurken. Het is van nature antistatisch en trekt geen stof aan. De slijtvaste vezels hebben een zeer glad oppervlak waaraan vuil en bacteriën zich nauwelijks hechten, waardoor linnen stoffen gemakkelijk te reinigen zijn. Omdat linnen tot 35 procent van zijn eigen gewicht aan vocht kan absorberen, dat snel wordt uitgewisseld met de omgevingslucht, heeft het een licht verkoelend effect op de huid en droogt het snel. Linnen stoffen zijn zacht voor de huid en daarom ideaal voor mensen met een allergie of neurodermitis. Een klein nadeel: de geringe elasticiteit van linnen veroorzaakt het bekende kreukeleffect bij het dragen. Maar we weten: linnen kreukt mooi.

Zacht stromend en sterker dan metaal. Zijde

Legenden omringen de ontdekking van zijde. Volgens een van hen was het de Chinese keizerin Se-ling-schi die in het 3e millennium v. Chr. in haar tuin het waarschijnlijk kostbaarste materiaal uit de geschiedenis van de mode ontdekte: de cocons van de zijderups. Lange tijd bleef de zijde-extractie een goed bewaard geheim. Pas in de 6e eeuw van onze jaartelling kwamen zijderupsen naar Europa. Spoedig werden in Italië en Frankrijk de eerste zijdemetropolen gesticht. Tegenwoordig wordt het kostbare en fijne garen vooral in China, Japan en India geproduceerd, maar ook Italië wil de oude gloriedagen doen herleven. In Veneto en sinds kort ook in Calabrië wordt de zijdeproductie nieuw leven ingeblazen.

De zijdedraden, die worden gewonnen uit de cocons van de moerbeimot, kunnen tot drie kilometer lang worden. Zij zijn rekbaar als bijna geen ander materiaal; en hoe fijn de flinterdunne draden ook zijn, in verhouding zijn zij zelfs sterker dan staal. Zo is zijde zowel sterk als elastisch, ademend, vrijwel kreukvrij en temperatuurregulerend. Het is ook goed voor de gevoelige of allergische huid. Het voelt zijdezacht aan, heeft een karakteristieke glans en een zachte, vloeiende drapering, waardoor het uitstekend geschikt is voor lichte en luchtige zomerjurken. Natuurlijk is zijde niet per se gemakkelijk te verzorgen. Maar met de juiste laundry care producten, bijvoorbeeld een speciale zijdeshampoo, zult u lang plezier hebben van uw zijden jurken.

Wanneer u uw nieuwe lievelingsstukken opbergt, moet u eraan denken: goede materialen houden ook van andere. Om te voorkomen dat de larven van de Tineola bisselliella, de gewone kledingmot, uw kleding aanvallen met hun krachtige bijtgereedschap, kunt u zachte middeltjes tegen motten gebruiken die hun eetlust zullen bederven.