Menu
Croots

Croots Weekender Leer

Exclusief
Croots
Croots Weekender Leer
  € 779,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Uitgerust voor één nacht.

  Of het nu voor privé of zakelijk gebruik is, het kan vaak gebeuren dat je maar één nacht hoeft te blijven of uit voorzorg alles meeneemt. Dan is de laptoptas te klein, de boordkoffer of de reistas al te groot. Allistair Croot heeft deze ervaring ook opgedaan. Omdat hij het geluk had in zijn eigen bedrijf tassen te kunnen ontwerpen en vervaardigen, kon hij de situatie zelf verhelpen en maakte hij deze weekender van sterk, 1,5 mm dik leer, op basis van de laptoptas. De structuur en de indeling zijn vrijwel identiek, maar de Weekender is met 17 cm aanzienlijk dieper. Naast documenten en een laptop kunnen er ook verse was en een kleine toilettas in.

  Zakelijk en serieus aan de buitenkant, schittert de tas aan de binnenkant met zijn gedurfde rode voering van zware katoenen stof. Het is volledig gewatteerd om uw laptop of tablet te beschermen. Het ruime hoofdvak heeft drie zijvakken voor opladers en kabels. Een groot documentenvak sluit met een drukknoop, en twee bijgevoegde lederen zakken kunnen worden gebruikt voor een telefoon, rekenmachine of schrijfgerei. Twee ritsvakken aan de buitenkant bieden nog meer opbergruimte. De handvatten zijn gemaakt van 4 mm dik tuigleer en lopen helemaal rond om de tas op de grond te stabiliseren.

  British Craft. Tassen van Croots

  Het Britse label Croots is een van de lederwarenfabrikanten die in korte tijd de reputatie van een traditioneel bedrijf hebben verworven. Je hebt dus niet altijd eeuwenlange ervaring nodig, maar je moet eerst je vak verstaan en dan de juiste materialen gebruiken. Dat is wat John en Margaret Smith voor ogen hadden toen zij in 1978 onder het label "Field Sports Products" de eerste tassen en koffers voor de jacht en het vissen produceerden: op traditionele wijze en van degelijke materialen zoals sterk tuigleer en robuust katoenen canvas. Later kwamen daar reistassen en kleine lederwaren bij. Toen dochter Jackie en schoonzoon Allistair Croot het bedrijf in 2004 overnamen, veranderden ze niets, behalve de naam. Sindsdien is "Croots" wereldwijd een synoniem geworden voor Brits vakmanschap en degelijke tassen; zelfs de koninklijke familie bezit een paar Croots-tassen. De tassen worden ontworpen en vervaardigd op de locatie van het bedrijf in Malton, North Yorkshire. En ook de materialen komen van het eiland: het weven gebeurt in Keighley, West Yorkshire, het gewaxte katoenen doek is afkomstig van de traditionele Schotse fabrikant Halley Stevensons, het beslag komt uit gieterijen in Walsall, West Midlands, of Sheffield. Alleen de ritsen zijn afkomstig van Riri in Zwitserland. Ten slotte is het leer plantaardig gelooid en afgewerkt in de beste zadelmakerijstijl. Het meeste leer is Engels Bridle Leather, dat vooral wordt gebruikt voor zadels, hoofdstellen en riemen, omdat het nauwelijks afgeeft dankzij een speciaal looiproces.

  Productinformatie

  Artikel nummer 23577

   100% koeienhuid (dikte 1,5 mm), plantaardig gelooid, herkomst Italië. Runderleren band (dikte 4 mm, breedte 2,5 cm), plantaardig gelooid, kleur Braun. Voering 100% katoen, gewatteerd, kleur rood. Gepolijste tweewegrits van Riri en messing beslag. Afneembare riem van braunkatoen canvas en leer, breedte 3,8 cm, lengte verstelbaar tot max. 1,40 m, via twee messing karabiners. Met een leren schouderstuk. Gemaakt in Engeland. Breedte 41 cm, hoogte 31 cm, diepte 17 cm. Gewicht 2.000 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten