Menu
Croots

Croots reistas

Olive
Exclusief
Croots
Croots reistas
Olive
  Olive
  € 679,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 10-12 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Exclusief

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Neemt alles in zich op, weerstaat alles. Croots voor reizigers

  De reistas van Croots van sterk, gewaxt 24-oz katoenen canvas kan elke reis aan en kan alles aan: aan de buitenkant heeft hij geen last van mechanische belasting, vocht of nattigheid (met mate) - aan de binnenkant heeft hij genoeg ruimte voor kleding, schoenen en toiletartikelen. Het grote hoofdvak is niet verder onderverdeeld en heeft - net als de laptoptassen met een vergelijkbaar ontwerp - een felrode, licht gewatteerde voering. Dit ziet er niet alleen goed uit, maar maakt het ook makkelijker om je weg te vinden binnenin, omdat er niets verdwijnt in het donker. Naast de ritsbanden heeft Croots ook de afneembare schouderband - speciaal voor ons - in felrood uitgevoerd. Kleinere spullen kun je opbergen in twee ritsvakken aan de korte buitenzijden. Croots heeft 3 mm dik tuigleer gebruikt voor de draaghengsels, zodat de tas ook zwaarder kan worden ingepakt. Twee omsluitende riemen van hetzelfde leer stabiliseren het lichaam van de tas extra.

  British Craft. Tassen van Croots

  Het Britse label Croots is een van de lederwarenfabrikanten die in korte tijd de reputatie van een traditioneel bedrijf hebben verworven. Je hebt dus niet altijd eeuwenlange ervaring nodig, maar je moet eerst je vak verstaan en dan de juiste materialen gebruiken. Dat is wat John en Margaret Smith voor ogen hadden toen zij in 1978 onder het label "Field Sports Products" de eerste tassen en koffers voor de jacht en het vissen produceerden: op traditionele wijze en van degelijke materialen zoals sterk tuigleer en robuust katoenen canvas. Later kwamen daar reistassen en kleine lederwaren bij. Toen dochter Jackie en schoonzoon Allistair Croot het bedrijf in 2004 overnamen, veranderden ze niets, behalve de naam. Sindsdien is "Croots" wereldwijd een synoniem geworden voor Brits vakmanschap en degelijke tassen; zelfs de koninklijke familie bezit een paar Croots-tassen. De tassen worden ontworpen en vervaardigd op de locatie van het bedrijf in Malton, North Yorkshire. En ook de materialen komen van het eiland: het weven gebeurt in Keighley, West Yorkshire, het gewaxte katoenen doek is afkomstig van de traditionele Schotse fabrikant Halley Stevensons, het beslag komt uit gieterijen in Walsall, West Midlands, of Sheffield. Alleen de ritsen zijn afkomstig van Riri in Zwitserland. Ten slotte is het leer plantaardig gelooid en afgewerkt in de beste zadelmakerijstijl. Het meeste leer is Engels Bridle Leather, dat vooral wordt gebruikt voor zadels, hoofdstellen en riemen, omdat het nauwelijks afgeeft dankzij een speciaal looiproces.

  Productinformatie

  Artikel nummer 23576

   Canvas van 100% katoen (stofgewicht 680 g/m²), kleur olijf. Voering van 100% katoen, herkomst Groot-Brittannië, kleur rood. Riemen rondom van koeienhuid (dikte 3 mm, breedte 2,4 cm), plantaardig gelooid, kleur donkerbruin. Gepolijste tweewegrits van Riri en messing beslag. Afneembare schouderriem (speciaal voor ons gemaakt) van rood katoenen canvas en leer, breedte 5 cm, lengte verstelbaar tot max. 1,40 m, met twee karabijnhaken van messing. Gemaakt in Groot-Brittannië. 70 cm breed, 35 cm hoog, 38 cm diep. Gewicht 2,6 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten