STRYVE

Zitbal wolvilt

Exclusief
STRYVE
Zitbal wolvilt
  € 449,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Stryve produceert de zitkogel in verschillende uitvoeringen. Speciaal voor Manufactum gebruikt de in Hamburg gevestigde fabrikant scheerwol uit Groot-Brittannië voor de wolviltbekleding en laat hij de zitbal volledig in Europa vervaardigen.

  Beweging is leven. Dynamisch zitten.

  Op kantoor of thuis, iedereen die tijdens zijn werkdag vele uren zittend doorbrengt, waardeert afwisseling. Want hoe vaker u uw rug actief uitdaagt en in beweging houdt, hoe gezonder u dagelijks zit. Een zitbal is de ideale aanvulling op een in hoogte en neiging verstelbare bureaustoel. Het stimuleert constante beweging in de vorm van rollen, zwaaien en cirkels, die je lichaam voortdurend moet compenseren. Deze constante verandering van positie traint de hele rompspieren - functioneel en heel incidenteel. Op de bal zitten vergt echter enige aandacht, want de rechte houding van de wervelkolom gaat niet vanzelf. U kunt ook neerploffen op de bal, wat wordt aanbevolen als korte pauze en verandering van houding, maar niet aan te raden is als permanente houding voor het bureau. En nog een advies: geef uw rug de tijd om te wennen aan actief zitten. Begin de "training" langzaam, want zitten op een onstabiele (in fysieke zin) ondergrond kan als zodanig worden omschreven. Aanbevolen wordt om in het begin twee tot drie keer per dag 20-30 minuten op de bal te zitten.

  Geschikt voor op kantoor. Zittende bal in een wollen vilten pak.

  In tegenstelling tot zijn vroegere kleurrijke collega's heeft deze zitbal voor kantoor en vrije tijd een haptisch aangename hoes van wolvilt. Visueel blijft hij op de achtergrond als een grijze eminentie - en blijft daar: dit wordt verzekerd door de versteviging in de bodem van de bal, die het zwaartepunt naar beneden verplaatst zodat de bal niet ongecontroleerd wegrolt maar op zijn plaats blijft. Bovendien zwenkt hij altijd uit, zodat de zitting bovenop blijft en stof of kruimels zich alleen aan de onderkant kunnen verzamelen. Net als de in de handel verkrijgbare exemplaren is de zitbal gemaakt van duurzaam PVC en bovendien bekleed met een vilt van zuiver scheerwol. Door het gladde vezeloppervlak is schapenwol van nature vuilafstotend en heeft het een soort zelfreinigend effect. Bovendien is scheerwol (de hier gebruikte wol komt uit Groot-Brittannië) zeer robuust en duurzaam, vooral wanneer het verwerkt is tot dik vilt, zoals in dit geval. Overigens dient het etiket van kunstleer niet alleen om de naam van de Hamburgse fabrikant Stryve te dragen, maar ook als handvat. Zo kunt u de zitbal (na het werk) gemakkelijk van kantoor naar de woonkamer of kinderkamer dragen. Want het kan natuurlijk net zo goed worden gebruikt als een sportuitrusting als een stoel.

  Voordat je gaat zitten.

  De zitbal wordt opgeblazen met de meegeleverde luchtpomp. Met een diameter van 65 centimeter is hij geschikt voor mensen van 160 tot 190 centimeter lang. De bal biedt een beetje speling bij het oppompen: de ideale zithoogte is wanneer je heupen en dijen iets meer dan 90° vormen terwijl je op de zitbal zit. De plastic bal binnenin is zeer stabiel en kan tegen een stootje. En maak je geen zorgen als hij scheurt: je komt niet op het zitvlak van je broek terecht, want de bal kan niet barsten. Het zal gewoon langzaam leeglopen. In dit (zeldzame) geval kunt u van ons een vervanging krijgen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 205155

   Overtrek 100% wol. Herkomst Groot-Brittannië. Bal en label van PVC. Gemaakt in Italië en Duitsland. Ø 65 cm (opgeblazen). Gewicht 2,5 kg. Geleverd met pomp en reservedop.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten