Zhenobya Aleppo- und Naturseifen

Zhenobya Laurierzeep uit Aleppo

Zhenobya Aleppo- und Naturseifen
Zhenobya Laurierzeep uit Aleppo
  € 5,90Basisprijs: € 29,50/kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Laurier zeep. Van koudgeperste oliën

  Deze laurierzeep uit Aleppo is handgemaakt op basis van pure olijfolie van eerste koude persing en wordt daarom geleverd in de klassieke blokvorm. Zoals in de Arabische landen al eeuwenlang gebruikelijk is, wordt hij aan het einde van het kookproces verrijkt met laurierolie (6%), die eveneens koud wordt geperst. Het is geschikt voor lichaam en gezicht en kan ook worden gebruikt voor het scheren (pH-waarde 8-9).

  Heel origineel: plantenzeep uit Aleppo

  Aleppo, de bijbelse stad Helbon in het huidige Syrië, is de Arabische bakermat van de kunst van het maken van fijne zeep uit plantaardige oliën. Van de zeepziederijen die nu nog in en rond Aleppo bestaan, produceren er echter nog maar een paar hun producten volgens het oude, ambachtelijke procédé van meervoudig koken "op nieuw water", dat wordt voltooid door de kookmeester die de afgewerkte, "gezouten" zeep test in een "proeverij".

  Zhenobya. Natuurlijke zepen uit Syrië

  Onze Aleppo zepen komen uit een van deze traditionele fabrieken. Ze worden gemaakt op zuiver plantaardige basis. Ze zijn gebaseerd op olijfolie van de eerste koude persing, die in grote ketels wordt gemengd met in water opgelost natriumcarbonaat en verzeept bij 200 °C. Na afkoeling, ontwatering en toevoeging van water wordt de zeep geëxtraheerd. Na afkoeling, uitlekken en eerste droging kan de ruwe zeep met een handsnijder in blokjes worden gesneden en gestempeld met de bedrijfsstempel. Ten slotte moeten de stukken zeep minstens zes maanden rusten; in die tijd verliezen ze veel van hun gewicht en verandert hun olijfgroene oppervlak in de typische okergele tint, terwijl de binnenkant olijfgroen blijft. De huidvriendelijke zepen zijn even geschikt voor de verzorging van handen, lichaam en gezicht.

  Productinformatie

  Artikel nummer 70049

   Gecertificeerde natuurlijke cosmetica. 200 g stuk

   Ingrediënten: OLEA EUROPAEA FRUIT OIL, LAURUS NOBILIS LEAF OIL, SODIUM HYDROXIDE, AQUA

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen