Menu
hejhej

Yoga mat

Zwart
hejhej
Yoga mat
Zwart
  Zwart
  € 159,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 5-6 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 24.09.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Gesloten-loop voor de mat. Greep voor de zonnegroet.

  Het principe van "gesloten-loop", de gesloten materiaalkringloop, was het belangrijkste criterium bij de ontwikkeling van deze yogamat: hij bestaat uit secundaire grondstoffen en kan worden gerecycleerd. Voor de produktie worden snijresten uit de schuimindustrie gebruikt, die in grote hoeveelheden worden geproduceerd, vooral bij de produktie van matrassen. Alleen de dunne rugstof in het midden, de coating, de katoenen band en het logo (van hennep) zijn nieuw geproduceerd voor de yogamat. En aan het einde van zijn levensduur - want zelfs een yogamat die ontworpen is om lang mee te gaan, moet op een gegeven moment worden vervangen - kan hij zelf worden gerecycleerd, bij voorkeur tot yogamat. Daarom kunt u in dit geval de yogamat inleveren bij hejhej-mats. Maar totdat dat gebeurt, duurt het een paar jaar van yoga beoefening.

  Daarvoor heeft de "hejhej-mat" alles wat een goede yogamat nodig heeft. Met een dikte van 5 mm dempt hij comfortabel, maar biedt hij toch voldoende stabiliteit, wat een voordeel is voor dynamische yogastijlen en gemakkelijk is voor de gewrichten. Daardoor weegt de mat wel iets meer, maar hij ligt na het uitrollen snel plat op de vloer, zodat je meteen aan je yogasessie kunt beginnen. Het getextureerde oppervlak biedt grip, terwijl de TPU-coating (thermoplastisch polyurethaan) aan beide zijden zorgt voor slipweerstand: op de vloer en voor handen en voeten. Het oppervlak met gesloten poriën voorkomt ook dat vocht of zweet in de mat dringt. Dit maakt de hejhej yogamat zelfs geschikt voor zweterige stijlen zoals Bikram yoga, die bij 40 °C kamertemperatuur wordt uitgevoerd (hier moet niettemin een katoenen doek worden gelegd).

  Zweedse naam, Duitse productie. Eerlijk en sociaal.

  Ook al presenteert de hejhej yogamat zich als Zweeds: Het wordt volledig in Duitsland geproduceerd, van het materiaal tot de fabricage. Hiervoor werkt de fabrikant samen met een werkplaats voor mensen met een handicap, die het logo erop naaien en de yogamat inpakken.

  Hej hej! Van yoga naar een start-up voor duurzame yogamatten

  Zachte hatha yoga, rustige yin yoga, vloeiende vinyasa yoga of krachtige dynamische ashtanga yoga - welke yogastijl je ook verkiest, de juiste yogamat is net zo belangrijk voor je yogabeoefening als een goede instructie. En zo divers als de soorten yoga zijn, zo groot is ook de keuze aan yogamatten op de markt. Hoewel natuurlijke materialen zoals bont, katoen, kurk of leer bijzonder geschikt zijn voor yoga als een van de ayurvedische componenten, hebben matten van synthetische materialen zich vooral bewezen voor de dynamische yogastijlen. Ze kussen niet alleen beter bij het beoefenen van de verschillende asana's en vinyasa's, maar zijn ook zweetafstotend en kunnen worden schoongeveegd. Zo ver, zo goed - of niet, want plastic is niet bepaald het meest duurzame materiaal. Anna Souvignier en Sophie Zepnik waren die mening ook toegedaan, maar zochten tevergeefs naar yogamatten van gerecycleerd en recycleerbaar materiaal. Wat ligt meer voor de hand dan zich te concentreren op de ontwikkeling van een gesloten-loop yogamat in plaats van te zoeken? Beiden zijn immers niet alleen enthousiaste yogini's, maar hadden ook net hun duurzaamheidsstudie in Zweden afgerond. Zo konden ze de ervaring en kennis van beide gebieden inbrengen in de ontwikkeling van hun yogamat. Het resultaat was een duurzame, volledig recyclebare yogamat - die overigens ook voldoet aan alle andere criteria die voor hen beiden belangrijk zijn - en hun pas opgerichte bedrijf hejhej-mats. Sindsdien hebben ze hun assortiment uitgebreid met andere producten die ook recycleerbaar zijn.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203695

   Yogamat van gerecycled polyurethaan, onderlaag van polyester. Met een riem van katoen. Gemaakt in Duitsland. 186 cm lang, 65 cm breed. Dikte 5 mm. Gewicht 1,9 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen