Menu

Wollen Deken Gradient

Blauw
Wollen Deken Gradient
Blauw
  € 149,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Horizon met kleurverloop. Gemaakt van gerecyclede alpaca en scheerwol.

  De Deense fabrikant Elvang noemt deze wollen deken "Horizon", en niet zonder reden, want het patroon doet ook denken aan de horizon, waar zee en lucht elkaar ontmoeten en de opkomende of ondergaande zon wordt weerspiegeld. De harmonieuze, bijna natuurlijk ogende overgang van licht naar donker op het geblokte basispatroon ontstaat uitsluitend door het gebruik van verschillend gekleurde garens. Deze bestaan dan weer uit 50% gerecycleerde alpaca en 40% gerecycleerde scheerwol. Elvang haalt het materiaal uit de gesneden en geweven restanten die ontstaan tijdens de kwaliteitscontrole en tijdens de verwerking van het textiel ter plaatse. Zo is precies bekend om wat voor soort wolresten het gaat, namelijk alleen de alpaca- en schapenwol van Peruaanse oorsprong die Elvang zelf verwerkt en tegen eerlijke voorwaarden verkrijgt van haar partners in Peru. De 10% polyamide- en acrylvezels zijn te wijten aan het fabricageproces en kunnen niet uitgesorteerd worden. Deze verhouding zorgt er echter voor dat de deken zijn vorm behoudt en lange tijd zijn verwarmende dienst kan bewijzen.

  Peruaans vakmanschap, Scandinavisch design. Elvang

  Het Deense label Elvang staat voor textiel in Scandinavische designtraditie, gemaakt van Peruaans alpacahaar in het land van herkomst van de vezels. Het idee ontstond bij Tina en Lasse Elvang, het brein achter het merk, tijdens een backpackreis door Peru in 2002, waar ze in contact kwamen met alpaca's, hun heerlijk zachte haar en het traditionele lokale textielambacht en er enthousiast over werden. Zij besloten de verbinding van twee werelden te wagen op basis van ethische handelsprincipes. Een jaar later lanceerden ze hun eerste collectie, die sindsdien een wereldwijd succesverhaal is geworden. Mercantiele integriteit blijft een hoge prioriteit: Elvang is een "gegarandeerd lid" van de World Fair Trade Organisation - de hoogste status die deze organisatie kan toekennen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 205116

   50% alpaca, 40% wol, 5% polyamide, 5% acryl. Oorsprong Peru. Stomerij. Gemaakt in Peru. 130 × 200 cm inclusief franjes. Gewicht 560 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu