Menu

Wagenfeld Tafellamp WG 24

Wagenfeld Tafellamp WG 24
Wagenfeld Tafellamp WG 24
539,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen

Algemene informatie

Niet de lamp. Het licht.

"Niet van de stoel, maar van het zitten, niet van het glas, maar van het drinken, niet van de kruik, maar van het vasthouden en schenken. Niet van de lamp, maar van het licht en de gloed." Wilhelm Wagenfeld, wiens werk in 2010 werd geëerd met een tentoonstelling in Bremen ter gelegenheid van zijn 110e verjaardag, was de "industrieel ontwerper" bij uitstek van zijn tijd en, samen met Peter Behrens, de grondlegger van een beroep in Duitsland dat tegenwoordig in bijna alle grote productiebedrijven vertegenwoordigd is. Hijzelf had echter moeite met de term en verwierp hem zelfs. Voor hem betekende "design" dat het ontworpen voorwerp iets origineels over zich dreigde te hebben, dat het zelfs de individualiteit van de persoonlijkheid van een ontwerper zou kunnen uitdrukken, en niets was verder van zijn geest dan dat. In 1924 creëerde hij in de metaalwerkplaats van Bauhaus onder leiding van Moholy-Nagy een van zijn beroemdste ontwerpen, de Bauhaus-tafellamp. Net als zijn tijd aan het Bauhaus was het vormend voor zijn denken, ook al zou hij later getuigen van de verontrustende nabijheid van de lamp tot kunstnijverheid - niet in termen van techniek en ontwerp, die hij zijn leven lang als succesvol beschouwde, maar vanwege de afstand van het Bauhaus tot de industrie: de lamp was geen massaproduct en kon dat ook nooit worden.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 14240

Gravure met opeenvolgend nummer onder de voet. Vernikkeld messing, glas. Voet en voet glas, Ø 15 cm. Schaduw opaal glas, mondgeblazen, Ø 18 cm. Trekschakelaar. Zwarte textielkabel met veiligheidsstekker (type F), lengte 2,5 m. Plastic fitting E27 (max. 75 W).
Hoogte 37 cm. Gewicht 1,8 kg.
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu