Menu

Touwladder eikenhout

Nieuw
Exclusief
Touwladder eikenhout
€ 99,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Exclusief

Deze solide touwladder wordt speciaal voor ons gemaakt door een ervaren touwfabriek aan de Bodensee. De touwen zijn vervaardigd van weerbestendig polyamide en worden op traditionele wijze verwerkt, d.w.z. dat zij speciaal voor de touwladder op maat worden gemaakt, herkenbaar aan de lus aan het bovenste uiteinde van het touw, waar geen druk of splits kan loskomen (zoals bij op maat gesneden werfgoederen wel het geval zou zijn). Om de sporten, die van massief eikenhout zijn gemaakt, stevig vast te zetten, worden de touwen aan beide zijden door een gat in de sport gestoken en met een halve lus om de sport heen geslagen - dankzij deze techniek "klemt" het touw zichzelf vast en houdt het de sporten in de horizontale stand betrouwbaar op hun plaats. Het einde van de touwladder wordt tenslotte vastgemaakt met een dubbele bovenhandse knoop.

Enorm klimplezier. Altijd op hoogte

Sinds Rapunzel weet elk kind dat het vermogen om hoogte te overwinnen heel praktisch kan zijn. Of het nu gaat om de avontuurlijke beklimming van de zeven bergen of de verovering van het met goud beladen fregat, de gewaagde bestorming van de vesting of het schuilen in de boomhut: in het leven - of zelfs in de verbeelding - van een kind en zijn dappere strijdmakkers doet zich menige situatie voor waarin zo'n klimtoestel van het grootste nut is. En omdat niet iedereen een Rapunzel-dame kent, besloten we een touwladder te gebruiken.

Bevestigd aan een boom, een boomhut of een klimrek, is het een duurzame steun voor jong en oud - klimplezier dat, toegegeven, wat oefening vergt. Juist daarom zijn de klim- en gymnastiekoefeningen op een touwladder vanuit ontwikkelingsfysiologisch oogpunt zo waardevol: zij trainen de motoriek en het evenwicht uitstekend en oefenen bovendien het gehele spierstelsel. En om ervoor te zorgen dat de touwladder echt solide en duurzaam is, hebben wij de vervaardiging ervan toevertrouwd aan een ervaren touwfabriek aan de Bodensee.

Op maat gemaakt. In het beste touwwerk

De werkplaats van Bernhard Muffler - een familiebedrijf dat in 1879 werd opgericht - vervaardigt voor ons deze touwladder van het bijzonder robuuste en duurzame soort. De touwen zijn gedraaid van polypropyleen gesponnen vezel. Dit materiaal lijkt qua gevoel en uiterlijk op hennep, maar biedt, in tegenstelling tot de natuurlijke vezel, het voordeel dat het sterker is, ongevoelig voor vocht en dus veel weerbestendiger. Elk touw wordt op traditionele wijze verwerkt, dat wil zeggen: speciaal voor de touwladder op maat gedraaid. De traditionele verwerking is te herkennen aan de betrouwbare lussen aan de bovenkant van het touw, waarin de borgring is verwerkt - hier kan geen splits of persing loskomen, zoals bij op maat gesneden werfgoederen wel het geval zou zijn.
Aan beide zijden wordt het touw door het gat in de sport gehaald en met een halve lus rond de sport gelegd. Dankzij deze techniek "knijpt" het touw zichzelf vast, zoals de expert zegt, het houdt de sport stevig vast en fixeert hem in een horizontale positie. Onderaan de laatste sport wordt een dubbele bovenhandse knoop gelegd, zodat ook het uiteinde van de touwladder goed vastzit. Alle sporten zijn uiteraard gemaakt van massief eikenhout en doen dus niet onder voor de weerbestendigheid van de touwen. Na verloop van tijd zal het eikenhout een patina ontwikkelen dat typisch is voor het materiaal - u kunt dit natuurlijke proces, dat de kwaliteit en de stabiliteit van het hout niet aantast, vertragen door de sporten af en toe te behandelen met een houtverzorgingsolie.

Attentie:

Alleen voor huishoudelijk gebruik.

Waarschuwing:

Gebruik onder direct toezicht van een volwassene.

Attentie:

Het artikel is niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar. Risico om te vallen.

Productinformatie

Artikel nummer 204755

Touwen gemaakt van PP spun fiber. 6 massief eiken sporten (Ø 3,5 cm, breedte 36 cm). Stalen schommelring, Ø 5,5 cm. Totale lengte 2 m. Maximale belasting 75 kg. Gewicht 1,7 kg.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Exclusief bij Manufactum

Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

Alle exclusieve producten
Menu