Pfeiffer-Gerhards Töpferhof

Steengoed voorraadpot

Klein
Exclusief
Pfeiffer-Gerhards Töpferhof
Steengoed voorraadpot
Klein
  € 30,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Het Westerwald is wereldberoemd om zijn hoogwaardige kleiafzettingen. We halen onze voorraadpotten voor de keuken bij een plaatselijke pottenbakkerij. Het familiebedrijf in Ransbach-Baumbach kan nu terugkijken op meer dan 150 jaar traditie in zijn vak. En hoewel de vormen van de potten vertrouwd en eeuwenoud zijn, vindt u in onze ontwerpen alleen de glanzende, glinsterende kleur groen in het glazuur.

  Voor knoflook, ui, aardappel

  Deze kleipotten in een beproefde vorm houden groenten langer vers, vooral als ze op een koele plaats staan - de gaten boven de bodem van de pot zorgen voor een goede luchtcirculatie, de nauwsluitende deksels beschermen tegen licht en de dikwandige pot houdt de groenten koel. Alle stukken worden gemaakt van Westerwald-klei, krijgen hun definitieve vorm na een lange periode van drogen, worden vervolgens geglazuurd en glad gebakken in een open vuur bij temperaturen van ongeveer 1.250 °C - om potten in dit diepe, iriserende groen te creëren.

  Gemaakt van Westerwald klei. Potten voor brood en boter. En voor groenten

  De pottenbakkerij waar deze potten worden gemaakt is gevestigd in Ransbach-Baumbach, in het Vorderer Westerwald, waar de kleiafzettingen van de hoogste kwaliteit in Europa te vinden zijn. Het familiebedrijf kan terugkijken op 150 jaar traditie in het werken met klei - hier is het echte Westerwald klei, gewild om zijn lichte kleur en fijne plasticiteit. Dicht gesinterd, gebakken en geglazuurd, is het niet-poreus en waterdicht, dus gemakkelijk schoon te maken, maar toch slagvast en randstabiel.

  Let op:

  Bepaalde fabricagestappen worden met de hand uitgevoerd. Kleine afwijkingen in grootte en kleur kunnen dus voorkomen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 28538

   Gesinterde keramiek, groen geglazuurd; met deksel. Zes ventilatiegaten elk. Gemaakt in Duitsland.
   Verkrijgbaar in drie maten:
   Klein. Voor knoflook. Hoogte 13 cm, Ø 11 cm. Gewicht 580 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten