Menu
MINT Furniture

Spilkruk Eikenhout

MINT Furniture
Spilkruk Eikenhout
  € 799,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 10-12 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.
  slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

  Algemene informatie

  Sterk als een eik

  Spilkrukken zijn werkmeubelen die qua ontwerp, of beter nog, qua werkplaatsinrichting, een nauwkeurig omschreven doel vervullen: de gebruiker overzicht bieden op het werk met een flexibel instelbare zithoogte - aan elke tafel, voor elke lichaamsgrootte. De eenvoudige maar zeer functionele technische oplossing voor deze eis is de mechanische hoogteverstelling via een spindel met schroefdraad. De formele vormgeving van een dergelijke kruk volgt ook alleen dit doel en beperkt zich tot het noodzakelijke: het op de driepotige kruk geïnspireerde frame, een spindel, een zitting - minimalisme op zijn best. Dit voorbeeld laat zien hoe het oorspronkelijke werkplaatsmeubilair kan worden omgevormd tot indrukwekkende, ultramoderne woonkamermeubelen met een toegevoegde interieurwaarde: tot in het centrale element is de spilkruk volledig gemaakt van massief lokaal eikenhout.

  Een spil van eikenhout lijkt op het eerste gezicht misschien verrassend, maar eikenhout staat bekend om zijn grote hardheid, taaiheid en duurzaamheid. Zelfs onder water is het eeuwenlang bestand tegen rotten. Kortom, niet alleen veel mensen en dieren, maar ook deze kruk samen met zijn spil is "zo sterk als een eik", die zijn gebruiker betrouwbaar omhoog en weer terug tilt en ook andere gebruiksgebieden verovert: Dankzij de volledig vlakke zitting is hij net zo stevig als een aanpasbare bijzettafel. Of u hem nu gebruikt als flexibele zitplaats of als stabiel opbergvlak: Visueel spannend contrasteert de kruk de weelde van het materiaal met de eenvoud van het ontwerp, dat zijn interieurfunctie met duurzame stabiliteit vervult. Eenmaal gekozen, zult u deze spilkruk niet snel meer wegdoen. Een handgemaakt erfstuk dat zich beweegt in het spanningsveld tussen voorname terughoudendheid en sterk karakter en zo zijn moderniteit door de eeuwen heen zal bewijzen.

  Traditie × moderniteit. Munt Meubilair

  Als u nog steeds denkt dat traditioneel vakmanschap resulteert in meubels à la de barok van Gelsenkirchen, richt uw blik dan op Riga. Daar staat het in 2009 opgerichte bedrijf Mint Furniture voor meubeldesign waarbij beproefde zaken worden opgepakt en verder ontwikkeld in vorm en functie. Nu is dat sowieso de essentie van innovatie, zeker als het zich op visionaire wijze wil onderscheiden van de massa van vermeende moderniteit. Het team van Mint Furniture, dat kennis van beeldende kunst, interieurontwerp, industrieel ontwerp en vakmanschap combineert, heeft ook iets verbazingwekkends bereikt: een individuele ontwerpsignatuur die zich in fijne details openbaart. Met zijn spilkruk van massief eikenhout legde medeoprichter Janis Rauza de basis voor de creatieve combinatie van formele traditie en functionele moderniteit. Voortdurend uitgebreid, volgt de gehele meubelcollectie van Mint Furniture deze visie: vakkundig uitgevoerd in het timmermansambacht, ondersteund door een diepgaande kennis van de mogelijkheden van het materiaal en ondersteund door het gebruik van moderne technologieën, wijzen de ontwerpen als generatiestukken tot ver in de toekomst.

  Productinformatie

  Artikel nummer 210360

   Gelakt eikenhout (herkomst Europa). Onderstel Ø 37,5 cm, zitting Ø 32,5 cm. Hoogte 44,5-59 cm. Gewicht 4,7 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen