Sonnenleder

Sonnenleder Handtas

Natuur
Sonnenleder
Sonnenleder Handtas
Natuur
  € 379,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Pretentieloze metgezel. Voor elke gelegenheid.

  De heldere, pretentieloze ontwerptaal van Sonnenleder is ook duidelijk in deze handtas, die net zo geschikt is voor meer formele gelegenheden en kantoor als voor een wandeling door de stad. Hij is iets kleiner, maar documenten in A5-formaat, een boek of een tablet passen er nog steeds goed in. Het interieur is niet verder ingedeeld, maar heeft een groot ritsvak aan de ene kant en twee brede steekzakken aan de andere kant, waar kleine spullen, portemonnee en telefoon in passen. Sonnenleder heeft ook gedacht aan de leren riem met een karabijnhaak voor de sleutels (een onmisbaar detail, naar onze mening), waarmee je de sleutels met één ruk - of, afhankelijk van hoe vol de tas is, met veel moed - uit de diepte kunt trekken. De tas wordt gesloten met een gepolijste en soepele rits die over de hele breedte loopt.

  U kunt de tas over uw schouder dragen met de meegeleverde schouderriem. Het is in acht richtingen verstelbaar en kan ook volledig worden verwijderd door middel van een karabijnhaak. Wie de handtas liever als zodanig in de ware zin van het woord gebruikt, zal de aangenaam gevoerde draaggrepen op prijs stellen. Ook heel praktisch: de bodem van de tas is verstevigd, waardoor hij stabiel staat. De bies rondom aan de onderkant is een mooi detail.

  Leer van de put. Roodgelooid

  Sonnenleder in Bodman-Ludwigshafen aan het Bodenmeer in de regio Hegau staat voor een consequent functioneel, puur design. Het zorgvuldig werkende bedrijf handhaaft nog steeds de traditionele methode van leerproductie: het looien van kuilen. Hiervoor worden alleen huiden van Zuid-Duitse runderen gebruikt. De gebruikte looistoffen bevatten voornamelijk afkooksels van schors, wortels en vruchten. In twaalf kuilen met licht stijgende geconcentreerde looibouillons zetten zij in zes tot twaalf weken de eiwitvezels van de runderhuiden om in leervezels. Na het looien worden de huiden aan de lucht gedroogd en in een smeervat gesmeerd volgens een goed bewaard recept. Ongelooid heeft het afgewerkte leer dus een karakteristieke, enigszins lichtebraun-roodachtige tint, waaraan het leer ook de naam "roodgelooid" te danken heeft en die van partij tot partij verschilt. Gebruik, zon en regen veranderen de tint, en na verloop van tijd vormt zich een natuurlijke beschermlaag, het patina, die het leer een onmiskenbaar uiterlijk geeft. Zelfs het in het vat geverfde leer krijgt door het gebruik een glanzend patina.

  Productinformatie

  Artikel nummer 200810

   Koeienhuid (dikte 2 mm) pitgelooid, herkomst Duitsland. Het zwarte leer is ton-geverfd met natuurlijke oliën en vetten. De tas is gevoerd met een ecrukleurige, slijtvaste keperstof van 65% polyester en 35% katoen. Met 2 handgrepen en een verstelbare draagriem, breedte 2 cm, lengte 1-1,3 m, afneembaar met een karabijnhaak. De karabijnhaken en de gepolijste, dus zeer soepel lopende ritsen zijn van metaal. Voorzien van 2 insteekvakken, een ritsvak en een ingenaaide leren riem met karabijnhaak voor de sleutelbos. Gemaakt in Hongarije.

   Breedte 24,5 cm, hoogte 31,5 cm, diepte 11,5 cm. Gewicht 770 g

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen