Menu

Sonnenleder Boodschappentas

Natuur
Sonnenleder Boodschappentas
Natuur
  € 409,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Wij hebben een langdurige samenwerking met Sonnenleder. De lederspecialist aan het Bodenmeer past sommige producten speciaal aan onze wensen aan. Deze boodschappentas is speciaal voor Manufactum gemaakt in een 6 cm bredere uitvoering: zo heb je nog meer ruimte voor je aankopen.

  Om te winkelen.

  Een tas die door zijn formaat een echte transporteur is - let op het laadvolume van ongeveer tien liter. Alle leren onderdelen zijn in een vouw afgewerkt, de bodem van de tas is opnieuw met leer versterkt (hij is dus niet van karton), hij is met de hand gepareld aan de rand, hij is flexibel en geeft de tas een stevige stand. De draagriemen zijn aan de binnenkant versterkt, ze behouden hun vorm zelfs bij zwaar gewicht en na langdurig gebruik. Binnenin is de tas gevoerd met een slijtvaste keperstof en voorzien van een zak met rits. Het hoofdvak wordt ook afgesloten met een rits.

  Leer van de put. Roodgelooid

  Sonnenleder in Bodman-Ludwigshafen aan het Bodenmeer in de regio Hegau staat voor een consequent functioneel, puur design. Het zorgvuldig werkende bedrijf handhaaft nog steeds de traditionele methode van leerproductie: het looien van kuilen. Hiervoor worden alleen huiden van Zuid-Duitse runderen gebruikt. De gebruikte looistoffen bevatten voornamelijk afkooksels van schors, wortels en vruchten. In twaalf kuilen met licht stijgende geconcentreerde looibouillons zetten zij in zes tot twaalf weken de eiwitvezels van de runderhuiden om in leervezels. Na het looien worden de huiden aan de lucht gedroogd en in een smeervat gesmeerd volgens een goed bewaard recept. Ongelooid heeft het afgewerkte leer dus een karakteristieke, enigszins lichtebraun-roodachtige tint, waaraan het leer ook de naam "roodgelooid" te danken heeft en die van partij tot partij verschilt. Gebruik, zon en regen veranderen de tint, en na verloop van tijd vormt zich een natuurlijke beschermlaag, het patina, die het leer een onmiskenbaar uiterlijk geeft. Zelfs het in het vat geverfde leer krijgt door het gebruik een glanzend patina.

  Productinformatie

  Artikel nummer 30608

   Runderhuid (dikte 2 mm), pitgelooid, herkomst Duitsland. De voering is gemaakt van een sterke keperbinding van 65% polyester en 35% katoen (basisgewicht 245 g/m²). Met gepolijste metalen ritsen. De draagriemen zijn 2,5 cm breed en 78 cm lang. Gemaakt in Hongarije. 47 cm breed, 29 cm hoog, 14 cm diep. Gewicht 1,1 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten