Sneeboer

Sneeboer gazonbeluchter roestvrij staal

Sneeboer
Sneeboer gazonbeluchter roestvrij staal
  € 169,00
  € 119,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Regelmatige beluchting aanbevolen

  De gazonbeluchter doorboort gematteerde gazons met zijn stevige holle tanden en verbetert zo de toevoer van water en zuurstof naar de wortels. U kunt het apparaat ook gebruiken om zware verdichting, die vaak leidt tot mosvorming en wateroverlast doordat het water niet wegsijpelt, effectief te bestrijden. (Het feit dat het gazon aanvankelijk de indruk wekt van een "groen gat bord" door het uitwerpen van de grond moet u niet irriteren. Na uiterlijk 2-3 weken ziet u het gewenste succes). De kop van het gereedschap is gesmeed uit roestvrij staal, de tanden zijn conisch gevormd om verstopping met grond te voorkomen. Ze produceren gaten van ongeveer een centimeter doorsnee.

  West-Fries vakmanschap. Van Sneeboer

  Al meer dan 100 jaar voorziet de familie van de West-Friese smid Jaap Sneeboer hun Nederlandse medeburgers, die bekend staan als onophoudelijk bezig met landbouw, dijken en tuinbouw, van het gereedschap dat zij daarvoor nodig hebben. Sneeboer gebruikt twee verschillende soorten roestvrij staal voor dit traditionele Friese tuinbouwgereedschap: een hoger gelegeerde, taaiere soort voor de veren en tules van de steelhouder en een lager gelegeerde, beter smeedbare soort voor de eigenlijke functionele delen. De afzonderlijke constructie-elementen worden aan elkaar gelast en vervolgens geslepen en gepolijst. Alle handelingen worden met de hand gedaan.

  Gesmeed tuingereedschap

  Het is lang gebruikelijk geweest om tuingereedschap te stampen en te rollen. Het verschil met gesmeed tuingereedschap hoeft nauwelijks beschreven te worden. Want alleen bij het smeden kan het gereedschap tot in detail worden behandeld en kan het materiaal worden verdicht en versterkt op die plaatsen waar dat om functionele redenen nodig is.

  Productinformatie

  Artikel nummer 43025

   Handgesmeed roestvrij staal, onbehandeld essenhouten handvat. Kegelvormige holle tanden, lengte 10 cm, Ø 2 cm. Gemaakt in Nederland. Totale lengte 1,07 m, breedte 33 cm. Gewicht 1,6 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen