Menu

Shopper koeienhuid

Bruin
Shopper koeienhuid
Bruin
  Bruin
  € 329,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Allrounder voor winkelen en kantoor. De PB 0110 Shopper.

  Nadat de fabrikant van onze blanco lederen boodschappentas met welverdiend pensioen was gegaan, gingen we op zoek naar een adequate vervanger - maar we konden niets vinden. Dus vroegen we Philipp Bree om zo'n eenvoudige shopper voor ons te ontwerpen. Precies op dat moment kwam hij in zijn verzameling een oude kolenzak tegen, die erg leek op onze boodschappentas, die vroeger in oude gebouwen met tegelkachels werd gebruikt om kolen uit de kelder te halen: Het bodemoppervlak komt precies overeen met vier briketten. Philipp Bree creëerde in zekere zin een synthese van beide modellen, en wij vinden het resultaat zo mooi dat we de shopper ook als handtas zouden gebruiken. Dat komt vooral door het ongebruikelijke materiaal dat Philipp Bree gebruikt voor een "gewone" shopper: een sterke, opengewerkte koeienhuid in een matglanzend, warm donkerbraun, die na verloop van tijd een prachtig patina krijgt. Door de uitgebreide anilinekleuring vertoont het een diepe, rijke tint en zijn natuurlijke oppervlak, de nerf, die behalve het verven niet verder wordt bewerkt. De afwerking door middel van contrasterende zadelstiksels doet de rest - voor uitstraling en duurzaamheid. De dubbel gelaagde, dus uiterst stabiele draaggrepen liggen goed in de hand en zijn zo lang dat de tas net zo comfortabel over de schouder kan worden gedragen. De versterkte bodem zorgt voor een stabiele stand. Binnenin is de shopper niet verder ingedeeld en - ook om gewicht te besparen - niet gevoerd.

  PB 0110 door Philipp Bree. Lederwaren met potentieel.

  Als telg van de bekende tassenfabrikant Bree is Philipp Bree opgegroeid in een wereld met leer, tassen en andere mooie en functionele dingen (niet alleen van leer). Hij heeft zich het basisidee van zijn vader eigen gemaakt om de beste materialen als geen ander in een gereduceerde maar betekenisvolle vorm te gieten. Het is dus niet verwonderlijk dat hij in het bedrijf van zijn vader stapte. En hoewel het niet beter kon, brak Philipp met het familiebedrijf, richtte in 2012 zijn eigen merk op en begon vanaf nul. Een soort bevrijding om zich te kunnen concentreren op wat hij het belangrijkst vindt: het materiaal. Plantaardig gelooid leer, zuiver linnen en massief messing zijn voor hem de perfecte materialen, omdat ze evenzeer aan zijn hoge functionele als esthetische eisen voldoen. Tassen en accessoires gemaakt van deze materialen hebben niet alleen het potentieel om duurzame metgezellen te zijn, ze worden het ook - want dat is de werkelijke vraag van Philipp Bree, niet alleen van tassen, maar van de meeste dingen die ons omringen. Ze moeten lang functioneren en, zoals hij het noemt, "geliefde Objekten" worden, dingen die bij je horen, die je graag om je heen hebt en die met je mee leven en veranderen. Philipp Bree verwacht niet dat zijn tassen en accessoires voor iedereen "geliefde objecten" worden - maar wel dat ze het potentieel hebben om dat te worden. Dat ze met de tijd en het gebruik steeds mooier worden en een eigen ontwikkeling doormaken, die ze ook laten zien: Tekenen van slijtage en verwering vertellen hun eigen verhaal en onderscheiden de voorwerpen als onmiskenbaar van hun eigenaar. Maar dat kan alleen met het juiste materiaal. Daarom komen materiaal en productie op de eerste plaats, gevolgd door de vorm - in het geval van Philipp Bree geconcentreerd op het wezenlijke, zo helder en duidelijk dat het nauwelijks opvalt als absoluut doordacht.

  Europese samenwerking onder een Duits dak.

  Plantaardig gelooid natuurlijk leder, linnen van Europees langvezelig vlas en messing beslag zijn de materialen waarvoor wordt gekozen. De details over herkomst en fabrikanten lezen als een wandeling door Europa: het fijne kalfssuède voor de voering en de zakken is gemaakt door een Poolse looierij. De sterkere koeienhuid is afkomstig van een Belgische looierij die sinds 1873 gespecialiseerd is in plantaardig looien, en de ruwe huiden komen uit Scandinavië. Een Toscaans bedrijf produceert de metalen onderdelen, allemaal van massief messing. En het linnen wordt ook in Toscane geweven. Ten slotte worden de producten gemaakt door fabrikanten in Tsjechië en Polen, die ook tientallen jaren ervaring hebben. Ze naaien niet met zomaar een garen, maar met een bijzonder scheur- en slijtvast garen uit een oude spinnerij in Breisgau. En de ritsen zijn ook gemaakt in Duitsland. Philipp Bree bracht ontwerpers uit München, Berlijn en Londen aan boord voor het ontwerp. De enige eis: de ontwerpen zijn gebaseerd op identieke materialen en volgen een gemeenschappelijk kleurenconcept, zodat alle modellen visueel en haptisch compatibel zijn.

  Productinformatie

  Artikel nummer 200826

   Runderhuid (dikte 2,5 mm), plantaardig gelooid en aniline geverfd, herkomst Polen. Ongevoerd. Draagriem (dikte 4 mm), lengte 51 cm, breedte 2 cm. Kleur Donkerbraun. Gemaakt in Polen.
   Breedte 41 cm, hoogte 27,5 cm, diepte 15 cm. Gewicht 1.000 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu