Menu
Sensosports

Sensoboard trainingstoestel

Sensosports
Sensoboard trainingstoestel
  € 469,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Ervaar de fysiologie. Proprioceptie

  Fysiologen gebruiken de term proprioceptie om de waarneming van de eigen lichaamsbeweging en positie in de ruimte te beschrijven. Wat heel theoretisch klinkt, kun je in de praktijk ervaren tijdens het skiën, snowboarden, surfen of skateboarden. Als de sensomotorische waarneming van het eigen lichaam onvoldoende ontwikkeld is, zal men de eigen lichaamsbeweging bij dergelijke activiteiten overwegend als vallen en de eigen positie in de ruimte als liggen ervaren. Passende training gaat dit tegen - bijvoorbeeld met het Sensoboard, waarop actieve en evenwichtsspierarbeid vereist is, die het apparaat tegelijkertijd eist en bevordert door een instabiel ondervlak te suggereren. Daartoe is hij uitgerust met een antislip gecoate loopvlakplaat, die centraal steunt op een kogel waarover de plaat bij belasting wil kantelen. Aan de zijkanten zijn echter elastiekjes bevestigd die de plaat terug willen trekken naar zijn oorspronkelijke positie. Het resultaat: het menselijk lichaam of zijn zintuigen kunnen niet wennen aan bepaalde bewegingspatronen, aangezien de eis om grip te krijgen op het onstabiele loopvlak onmiddellijk verandert zodra de staande positie wordt gewijzigd, zelfs in nuances. De oefeningen op het Sensoboard beginnen met de normale houding met beide voeten. Als je er eenmaal op staat, ontwaakt je sportieve ambitie snel en kun je al snel oefeningen proberen zoals ballen vangen of - met wat meer oefening - op één been staan. Na een korte gewenningsperiode voelt u in uw kuiten en dijen welke spieren worden aangesproken - en u zult merken dat de op deze manier getrainde motoriek ook in het dagelijks leven van pas komt. Om de training gevarieerd te houden, kan de spanning van de elastieken worden ingesteld op drie moeilijkheidsniveaus. De trainingsapparatuur, die alleen geschikt is voor gebruik binnenshuis, is vervaardigd door een in Hessen gevestigde fabrikant van sportartikelen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 26565

   Stapvormige zeefdrukplaat met antisliplaag, basisplaat MDF, dubbel geolied, kogelelement staal. Gemaakt in Duitsland. Hoogte 14,5 cm, breedte 80 cm, diepte 54 cm. Gewicht 14,5 kg. Max. belasting 100 kg. Geleverd met gedetailleerde gebruiksaanwijzing.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen