Menu
Én Gry & Sif

Schlenkerteddy

Én Gry & Sif
Schlenkerteddy
  € 32,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 10-12 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Ruimte om te bewegen. Duurzaam

  Deze teddy verdient zijn naam met recht, want hij kan aan elke ledemaat worden vastgepakt om vrolijk mee rond te lopen, vergeetachtig achter je aan worden getrokken, beschermend in je armen worden gehouden of lekker tegenaan worden gekropen voordat je in slaap valt. Zo gedraagt hij zich zowel als een levendig speelkameraadje als een stevige knuffel: het uniforme gaas van zijn lijfje, gehaakt van sterk katoen, voelt rondom aangenaam aan; de vulling is zo gevuld dat de Schlenkerteddy ondanks al zijn stevigheid een hoge mate van beweeglijkheid heeft. Zijn ingehouden gelaatstrekken, die de fantasie de vrije loop laten, zijn vastgenaaid met even stevig katoendraad. Nauwere, nog uitbundiger uitingen van genegenheid zijn dus zonder zorgen mogelijk.

  De productie ervan betekent ook een stap vooruit voor de fabrikant Én Gry & Sif. Inmiddels heeft de Deense onderneming haar assortiment uitgebreid van vervilte zuivere scheerwolproducten tot haakwerk van Indisch katoen. Voor haken is in principe meer garen nodig dan voor breien, zodat het steekwerk meestal steviger en sterker is dan bij breien. Deze geluste teddy is zorgvuldig met de hand gehaakt door Nepalese vrouwen. Dankzij het pure handwerk is elk stuk uniek.

  Eerlijk gecombineerd. Gry & Sif

  Tijdens haar trektocht door Nepal werd de Deense Gry Staunstrup onmiddellijk gegrepen door de openheid en warmte van de inwoners - en door hun vakmanschap. Zij kon in detail observeren hoe vakkundig en vaardig Nepalese vrouwen wol vervilten om Objekten te maken. Het idee was snel geboren om deze vaardigheid te gebruiken en het Nepalese handwerk te combineren met Deens design. En het idee werd onmiddellijk gevolgd door actie.

  Sinds 2000 produceert het bedrijf Gry & Sif in Nepal verschillende producten van wolvilt. Gry Staunstrup levert de ontwerpen in typisch Deense stijl, even opvallend als discreet en tegelijkertijd zorgeloos en vrolijk; de producten worden door Nepalese vrouwen in traditioneel handwerk gemaakt. Gry & Sif is nu Fair Trade gecertificeerd en staat voor eerlijke lonen en arbeidsomstandigheden, milieubewuste productie en transparantie. Voor de vilten producten wordt uitsluitend zuivere scheerwol van Nieuw-Zeelandse schapen gebruikt - elk product is uniek en handgemaakt.

  Strompelend in plaats van struikelend

  Wetenschappers zijn het erover eens dat het rechtop lopen een beslissende stap is in de menselijke evolutie. Maar waarom we met onze armen zwaaien als we lopen hebben onderzoekers lang verbaasd. Voor hen leek het extra armzwaaien een overblijfsel uit de menselijke prehistorie en vooral een verspilling van energie. Studies naar de bewegingsvolgorde ondersteunen nu de tegenovergestelde opvatting: het ritmisch zwaaien van de armen in de tegenovergestelde richting van de voortgang van de benen bespaart juist (spier)energie. Dit komt omdat het zwaaien van de armen de op-en-neer beweging van het lopen opvangt, zodat de beenspieren een beetje ontlast worden. In bredere zin kan schommelend speelgoed het kind ondersteunen bij het lopen, omdat het speelkameraadje het kind aanmoedigt zijn armen mee te zwaaien, waardoor het zijn evenwicht beter bewaart en nog meer energie gebruikt voor de echt belangrijke dingen in het leven.

  Let op:

  Indien nodig kunnen de opgezette dieren met de hand worden gewassen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204650

   Stof katoen (herkomst India), vulling polyester. Kleur Braun- geel. Hoogte 28 cm. Gewicht 130 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen