Menu
Spogress

Roterende halter

Spogress
Roterende halter
  € 279,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 5-6 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 24.09.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Rotatie voor kracht en coördinatie. De rotatie halter.

  Trainen met de RotoriX® is veel meer dan een eenvoudige haltertraining, want de rotatiehalter heeft een speciale eigenschap die je op het eerste gezicht niet ziet: De gewichten op het houten handvat (dat uiterst aangenaam aanvoelt) zijn gemonteerd op kogellagers en kunnen dus worden bewogen. Ze kunnen om hun eigen as draaien. Door hun (opzettelijk) asymmetrische vorm ontstaat een onbalans die moet worden gecompenseerd bij het vasthouden van de gewichten, en tegelijkertijd moet de rotatie van de halterkoppen tijdens de training worden gehandhaafd. Dit is uiterst veeleisend op het gebied van coördinatie en verandert conventionele haltertraining in een uitgebreide functionele rotatietraining, omdat naast het coördinerende werk ook stabiliserende spierarbeid van de romp en de armen en benen vereist is en een hogere algehele lichaamsspanning wordt bevorderd. Het vergt enige oefening om de rotatie halter te laten draaien, maar je krijgt het snel onder de knie. U kunt de rotatiehalter echter net als elke andere halter gebruiken voor gerichte training, bijvoorbeeld voor biceps en triceps. Bijzonder praktisch: dankzij de kogelgewichten kan de RotoriX® ook als buikspiertrainer (ab roller) worden gebruikt en zo de buikspieren trainen.

  Fasciatraining, mobiliseren en stretchen.

  Na de training kan de roterende halter worden gebruikt als een fasciaroller. Voor een matige intensiteit houdt u de RotoriX® vast bij de halterkoppen en rolt u het handvat over de dijen, kuiten en nek, u bepaalt zelf de druk. Voor een intensieve fascia-workout plaatst u de roterende halter in de bijgeleverde houder en traint u de fascia door de respectieve lichaamsdelen (benen, voetzolen en armen) over het handvat te rollen. De RotoriX® vergemakkelijkt ook laatste rekoefeningen of mobiliserende oefeningen. Bij elke rotatiehalter wordt een poster met oefeningen meegeleverd, zodat u meteen kunt beginnen met rotatietraining.

  Functionele training. Complex en intensief.

  In de sport worden vijf gebieden onderscheiden die specifiek kunnen worden getraind: Kracht, uithoudingsvermogen en snelheid alsook mobiliteit en coördinatie. Bij het beoefenen van de verschillende sporten en in het dagelijks leven - wanneer de spieren en gewrichten in hun functie werken - zijn echter alle gebieden relevant voor een economische opeenvolging van bewegingen. Functionele training houdt dus ook rekening met al deze componenten. Het omvat complexe bewegingen en richt zich op verschillende spiergroepen en gewrichten, dus het is een training voor het hele lichaam. Met sporttoestellen zoals de roterende halter kan een dergelijke functionele training nog worden geïntensiveerd, omdat de coördinatie bijzonder wordt bevorderd door de roterende gewichten van de halter. Dit verhoogt de belasting in het algemeen en dus het trainingseffect.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203085

   Klokken van gegoten zink, Ø 10,5 cm. Ergonomisch gevormd handvat van gebeitst beukenhout (herkomst Duitsland). Lengte handvat 25 cm, Ø middenhandvat 3,6 cm. Totale lengte 40 cm. Gewicht 1,6 kg. Met één dienblad van gebeitst beukenhout (herkomst Duitsland), 40 × Ø 10,5 cm. Gewicht 700 g. Max. Max. belasting 85 kg. Gemaakt in Duitsland. Met instructies en trainingsposter.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen