Menu
Riess

Riess Frituurpan Email

Exclusief
Riess
Riess Frituurpan Email
  € 69,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Het alternatief voor de elektrische friteuse. Frituurpan.

  Neemt weinig ruimte in beslag in de kast en kan op meer manieren worden gebruikt dan de standaard friteuse met stopcontactaansluiting. Vet voor frituren kan in deze geëmailleerde pan op het fornuis op temperatuur worden gebracht - idealiter 160-175 °C. Een zeefinzet wordt meegeleverd en dient enerzijds om het te bakken voedsel in het kokende vet te laten zakken - en het er weer uit te halen om het vet aan het einde van het frituurproces een beetje af te laten druipen. Anderzijds kan de zeefinzet, als er in plaats van vet slechts een beetje water in de pan wordt verwarmd, als een reformer worden gebruikt om groenten zachtjes te stomen, net zoals de frituurpan op zichzelf als "eenvoudige" kookpot kan worden gebruikt.

  Hier is wat u in gedachten moet houden voordat u het gebruikt.

  Voor frituren zijn alleen vetten met een hoge temperatuur geschikt. Het is raadzaam ze in de pan op middelhoog vuur te verwarmen - wat weliswaar een paar minuten langer duurt, maar waardoor het risico van oververhitting beslist wordt geminimaliseerd. Er wordt minder acrylamide gevormd bij een baktemperatuur van minder dan 180 °C. Zorg er echter voor dat het vet voldoende verhit is voordat u gebakken voedsel toevoegt.

  Van het bakken.

  Het bakken van voedsel in drijvend vet is een van de oudste culturele technieken in de keuken. De Belgen zijn al eeuwenlang beroemd om hun dubbelgebakken "pommes de terre frites". En wat tegenwoordig zo vaak wordt bekritiseerd als te calorierijk, werd in vroeger tijden beschouwd als een typische maaltijd voor de armere bevolking, althans in de winter. Met mate genoten - met gezond verstand - is gefrituurd voedsel ook vandaag nog een delicatesse, en als het met zorg wordt bereid, hoeft het ook niet overdreven vet te zijn.

  Regionale diversiteit.

  In dit land kennen we nog steeds de traditie van feest- en kerkdaggebak. In Berlijn is het de pannenkoek, in Franken de donut tijdens carnaval en elders gewoon de "Berliner". In het Rijnland is het Mutzen met carnaval, in Hamburg is het Schmalzkuchen met Kerstmis en in het Zwabisch is het "Auszog'ne" op hoge feestdagen. En hoe verschillend de namen ook zijn, er zit altijd gekookt gebak achter, gebakken in heet vet, meestal gemaakt van gistdeeg en vaak gevuld met zoetigheden.

  Glasharde kwaliteiten. Kookgerei uit Neder-Oostenrijk

  Geëmailleerde potten en pannen zijn in feite niets anders dan ijzerwerk met een laagje silicaatglas. De eigenschappen van deze - glasharde - oppervlakteafwerking zijn echter uitstekend: email is corrosiebestendig, krasvast en gemakkelijk te reinigen, hittebestendig en smaakloos. En in dit ontwerp was kookgerei van geëmailleerd ijzer vroeger voorbehouden aan professionele koks.

  Productinformatie

  Artikel nummer 41562

   Uit Oostenrijk. Conisch gevormde, geëmailleerde pot met bijpassende zeefinzet van vernikkeld draad. Geleverd zonder deksel. Soorten fornuizen: Geëmailleerd kookgerei is geschikt voor alle soorten fornuizen. Materiaaldikte 1,2 mm. Basis Ø 19 cm, Ø top 27 cm, velghoogte 10,5 cm. Deel 4 l. Gewicht 1,3 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten