Menu

Rabenau stoel

Zitting vlechtwerk naturel
Rabenau stoel
Zitting vlechtwerk naturel
€ 529,00
€ 399,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering per expediteur in 2-3 maanden

Algemene informatie

Stilistisch is deze stoel beïnvloed door bourgeois meubilair uit het begin van de 20e eeuw. Het stevige frame is gemaakt van massief beukenhout. De zitting is verkrijgbaar in drie beproefde uitvoeringen: als zitframe met vlechtwerk, als multiplexplaat met stoffering en koeienhuidbekleding, en als doorlopende zitting van massief beukenhout. De stoel wordt voor ons gemaakt in de Saksische stoelenmakersstad Rabenau.

Uitnodigend en beproefd. Pub meubilair voor thuis

Traditiegetrouw gaat het er in onze herbergen levendig aan toe. Een goede herbergier zorgt voor de beste basis in de vorm van hartig eten - en robuuste meubels. Het kan dus op het eerste gezicht verrassend lijken dat van alle plaatsen, waar zij het meest aan slijtage worden blootgesteld, tafelbladen van licht esdoornhout in gebruik zijn, schijnbaar onbeschermd tegen deze hoge eisen. Maar zij weten wat zij doen, de brouwers en herbergiers die elke dag een cultuur van gastvrijheid beoefenen op zulke lichtgekleurde tafeloppervlakken. Net als hun verwanten in de herbergen, zijn onze tafels voorzien van zo'n massief houten blad gemaakt van lokaal esdoornhout. Dit harde hout is zeer dicht en heeft fijne poriën, zodat vet en vuil, omdat ze de poriën snel en aan de oppervlakte verstoppen, niet diep in het hout kunnen doordringen. De plaat, gelijmd uit met de hand geselecteerd hout, wordt gebleekt (dit "homogeniseert" de textuur van het hout) en vervolgens ingezeept, waardoor een eerste vuilafstotende vetfilm ontstaat. Neutrale, hooguit ongeparfumeerde zeep is later het enige noodzakelijke verzorgingsproduct. Het is meestal voldoende - denk aan herbergpraktijk - om de tafel na gebruik met een zeepsopje af te vegen. Op die manier bouwt zich geleidelijk een meerlagige beschermende film op. Het tafelblad, dat even kwetsbaar als uitnodigend lijkt, is veel vergevingsgezinder dan het lijkt. Hoe langer je het gebruikt, hoe meer het wegtrekt, zelfs vlekken "migreren" uit het hout.

Van Rabenau. Stoelen als tafels

Stilistisch zijn deze tafels en stoelen beïnvloed door de bourgeoisie meubels van het begin van de 20e eeuw, en het horizontale groefprofiel in het bovenste derde deel van de poten en hun "bolronde" onderkant zijn karakteristiek - daarmee zijn ze broers en zussen van onze "Alte Nikolaischule" meubels, die u sinds 1998 in ons assortiment vindt. Net als deze worden ze voor ons op beproefde wijze gemaakt in de Saksische stoelenmakersstad Rabenau.

Tafel- en stoelonderstellen zijn gemaakt van massief beukenhout, dat donkerbruin is gebeitst en blank is gelakt. De houten verbindingen zijn getapt en koud gelijmd, de frames van de zittingen zijn in verstek gezaagd en hun randen zijn voorzien van een staafprofiel.

Productinformatie

Artikel nummer 40248

Wij bieden de stoelen aan in drie versies, die alleen verschillen in de uitvoering van de zitting: als zitframe met vlechtwerk of lederen zitting of als doorlopende zitting van massief beukenhout (herkomst Duitsland).
Zithoogte 48,5 cm. Hoogte 94 cm, breedte 44 cm, diepte 40 cm. Gewicht 5 kg, met houten zitting 7 kg.
Zitting vlechtwerk naturel. De gespleten, onbehandelde stamboom wordt driemaal met de hand gevlochten door gaten in de sponning van het frame.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Manufactum

Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

Alle Manufactum-producten
Menu