Menu

Plantenbak Gerecycleerde Vezel

30 L
Plantenbak Gerecycleerde Vezel 30 L
Plantenbak Gerecycleerde Vezel
30 L
8,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen

Algemene informatie

Pro recycling.

Het is duidelijk dat de gebruikelijke kleine en grote plastic plantenbakken wereldwijd bergen afval produceren. Voor commerciële tuinbouwers en particuliere tuiniers kunnen de containers echter in een ander opzicht problematisch zijn. In de harde plastic bakken treedt vaak zogenaamde ringwortelvorming op, waarbij individuele wortelstrengen rond de wortelkluit gestaag in lengte toenemen, maar nauwelijks fijne wortelstructuren vormen. Deze zijn echter essentieel voor de opname van voedingsstoffen en water, en als ze niet in voldoende aantallen aanwezig zijn, kan dit een gezonde groei van de plant verhinderen.

Nieuws van de kwekerij.

In tegenstelling daarmee wordt de wortelgroei in deze plantenbakken juist gestimuleerd. De eenvoudige zakken zijn gemaakt van een speciale gerecycleerde vezelstof, gemaakt van PET-flessen die niet meer worden gebruikt en waarin de wortels van de plant vast komen te zitten. Op die manier worden zij voortdurend gestimuleerd om fijne wortels te vormen: zeer vergelijkbaar met wat in de volle grond onder de grond gebeurt. De containers zijn zeer licht, robuust en kunnen aan de grote handvatten als een tas worden gedragen. Het water loopt weg. En als de "plantzakken" niet in gebruik zijn, kunnen ze klein worden opgevouwen en nemen ze nauwelijks bergruimte in. (Ze zijn evenzeer geschikt als winterbescherming voor potplanten of als container voor het verzamelen van oud papier, bladeren of fruit).

Productinformatie

Artikel nummer 14777

Gemaakt van gerecycleerde PET waterflessen.
Ø 35 cm. Hoogte 30 cm. Gewicht 150 g. Volume 30 l.
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu