Menu
Manufactum

Pipetteerset

Manufactum
Pipetteerset
  € 42,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 03.12.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Soms zijn het de onopvallende, kleine details die een goed product nog beter maken. De mondgeblazen karaf die deel uitmaakt van deze pipetset voor het proeven van whisky is op ons verzoek vervaardigd in de Eisch glasfabriek in het Beierse Woud met een kleine tuit om goed gedoseerd te kunnen schenken.

  Zien, ruiken, proeven. Whisky proeven.

  Een goede single malt wordt het best puur en ongekoeld gedronken, zegt de kenner. Afhankelijk van het alcoholgehalte, vooral op vatsterkte, kan het echter de moeite waard zijn om te verdunnen met stilstaand water - of zelfs met bronwater van de respectieve distilleerderij -, namelijk om de aromatische rijkdom van de drank ten volle te ontwikkelen. Er zijn twee manieren om dit te doen: Ofwel voeg je een grotere slok water toe aan het glas. Maar dan is er weinig speelruimte in de proeverij. Of je gaat eigenlijk druppel voor druppel te werk, waarbij je de veranderende kleur van de drank in het glas observeert, de smaak steeds opnieuw op de tong proeft en zo langzaam de verschillende aroma's, medicinale of turftonen benadert. Daarom bieden wij hier een pipetteerset aan, bestaande uit een pipet van laboratoriumglas en een glazen karaf, mondgeblazen in de Eisch glasfabriek in het Beierse Woud. De lampenmaker heeft zorgvuldig een kleine tuit in de bovenrand van de karaf getrokken, zodat het goed gedoseerd schenken gemakkelijker gaat.

  Productinformatie

  Artikel nummer 29290

   Karaf van mondgeblazen glas (inhoud 130 ml, hoogte 10 cm, Ø 5,8 cm, gewicht 210 g). Pipet van laboratoriumglas (lengte 16,5 cm, Ø 1 cm, gewicht 14 g). 1 stuk elk in de set.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten