PB 0110

PB 0110 Runderhuid mobiele tas

Cognac
Exclusief
PB 0110
PB 0110 Runderhuid mobiele tas
Cognac
  Cognac
  € 179,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Vaak kunt u de schijnbaar identieke artikelen vinden bij de desbetreffende fabrikant zelf. En toch zijn ze niet 100% identiek, omdat sommige dingen aan hen zijn veranderd volgens onze specificaties. Soms wordt een speciaal leer voor ons gebruikt, soms is het de kleur die exclusief voor ons is gereserveerd zoals bij deze gsm-tas van PB 0110.

  Elegant uiterlijk, functioneel ontwerp. De PB 0110 mobiele telefoon tas.

  Het gsm-zakje van Philipp Bree doet een beetje denken aan het goede oude borstzakje, alleen ziet het er een stuk eleganter uit. Enerzijds komt dit door het zeer slanke ontwerp. Het pretentieloze uiterlijk is echter vooral het resultaat van de combinatie van het fijne, 1,5 mm dikke rundleer en de voor Philipp Bree typische puristische vormentaal met zijn duidelijke snit. Het opengewerkte leer - zoals altijd van uitstekende kwaliteit - en de absoluut nauwkeurige afwerking doen de rest. Ter bescherming worden alle randen gladgestreken met de kantentrekker, met de hand geverfd, schoongemaakt en gepolijst. De gsm-tas is puur functioneel en dus teruggebracht tot het essentiële: Er is een vakje voor de mobiele telefoon - of andere belangrijke dingen die u dicht bij uw lichaam wilt dragen. Afhankelijk van het model mobiele telefoon past er ook een creditcard of een zakdoek in. Het lichaam is gemaakt uit één stuk plantaardig gelooid leer dat niet is gevoerd en alleen is gestikt waar dat nodig is (op het lichaam) of (zoals bij de riem) om de duurzaamheid te verlengen. De riem is lang genoeg om de mobiele telefoontas over het bovenlichaam te dragen. Het kan indien nodig worden ingekort met een eenvoudige knoop onder de lus. Het gsm-zakje wordt gesloten door middel van een klep.

  PB 0110 door Philipp Bree. Lederwaren met potentieel.

  Als telg van de bekende tassenfabrikant Bree is Philipp Bree opgegroeid in een wereld met leer, tassen en andere mooie en functionele dingen (niet alleen van leer). Hij heeft zich het basisidee van zijn vader eigen gemaakt om de beste materialen als geen ander in een gereduceerde maar betekenisvolle vorm te gieten. Het is dus niet verwonderlijk dat hij in het bedrijf van zijn vader stapte. En hoewel het niet beter kon, brak Philipp met het familiebedrijf, richtte in 2012 zijn eigen merk op en begon vanaf nul. Een soort bevrijding om zich te kunnen concentreren op wat hij het belangrijkst vindt: het materiaal. Plantaardig gelooid leer, zuiver linnen en massief messing zijn voor hem de perfecte materialen, omdat ze evenzeer aan zijn hoge functionele als esthetische eisen voldoen. Tassen en accessoires gemaakt van deze materialen hebben niet alleen het potentieel om duurzame metgezellen te zijn, ze worden het ook - want dat is de werkelijke vraag van Philipp Bree, niet alleen van tassen, maar van de meeste dingen die ons omringen. Ze moeten lang functioneren en, zoals hij het noemt, "geliefde Objekten" worden, dingen die bij je horen, die je graag om je heen hebt en die met je mee leven en veranderen. Philipp Bree verwacht niet dat zijn tassen en accessoires voor iedereen "geliefde objecten" worden - maar wel dat ze het potentieel hebben om dat te worden. Dat ze met de tijd en het gebruik steeds mooier worden en een eigen ontwikkeling doormaken, die ze ook laten zien: Tekenen van slijtage en verwering vertellen hun eigen verhaal en onderscheiden de voorwerpen als onmiskenbaar van hun eigenaar. Maar dat kan alleen met het juiste materiaal. Daarom komen materiaal en productie op de eerste plaats, gevolgd door de vorm - in het geval van Philipp Bree geconcentreerd op het wezenlijke, zo helder en duidelijk dat het nauwelijks opvalt als absoluut doordacht.

  Europese samenwerking onder een Duits dak.

  Plantaardig gelooid natuurlijk leder, linnen van Europees langvezelig vlas en messing beslag zijn de materialen waarvoor wordt gekozen. De details over herkomst en fabrikanten lezen als een wandeling door Europa: het fijne kalfssuède voor de voering en de zakken is gemaakt door een Poolse looierij. De sterkere koeienhuid is afkomstig van een Belgische looierij die sinds 1873 gespecialiseerd is in plantaardig looien, en de ruwe huiden komen uit Scandinavië. Een Toscaans bedrijf produceert de metalen onderdelen, allemaal van massief messing. En het linnen wordt ook in Toscane geweven. Ten slotte worden de producten gemaakt door fabrikanten in Tsjechië en Polen, die ook tientallen jaren ervaring hebben. Ze naaien niet met zomaar een garen, maar met een bijzonder scheur- en slijtvast garen uit een oude spinnerij in Breisgau. En de ritsen zijn ook gemaakt in Duitsland. Philipp Bree bracht ontwerpers uit München, Berlijn en Londen aan boord voor het ontwerp. De enige eis: de ontwerpen zijn gebaseerd op identieke materialen en volgen een gemeenschappelijk kleurenconcept, zodat alle modellen visueel en haptisch compatibel zijn.

  Productinformatie

  Artikel nummer 202435

   Runderhuid (dikte 1,5 mm), plantaardig gelooid, herkomst Polen. Ongevoerd. Schouderriem ook van koeienhuid (dikte 2,5 mm), lengte 125 cm, breedte 1 cm. Kleur cognac. Gemaakt in Polen. Breedte 12,5 cm, hoogte 18 cm. Gewicht 100 g.

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten