trendglas jena

Olie- of azijnfles Borosilicaatglas

500 ml
trendglas jena
Olie- of azijnfles Borosilicaatglas
500 ml
  € 54,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Borosilicaatglas. Laboratoriumglas in huis

  Borosilicaatglas - oorspronkelijk een speciaal glas voor de optische en chemische industrie, ontwikkeld in 1891 in de glasfabriek van Ernst Abbe en Otto Schott in Jena, Thüringen - maakte een ongekende triomftocht door de wereld. De ontwerpers van het nabijgelegen Bauhaus in Weimar waren gefascineerd door het idee van laboratoriumglas in de keuken. Zij gaven het nieuwe materiaal zijn hedendaagse vorm en vonden er nieuwe toepassingen voor. De olie- of azijnfles, bijvoorbeeld, toont nog steeds zijn oorsprong in het laboratorium.

  Spannend, maar zonder stress. Vaten van borosilicaatglas

  Dit materiaal heeft geschiedenis geschreven. Het onproblematische materiaal stelde ontwerpers in staat een afstandelijke, gereduceerde esthetiek te ontwikkelen - sinds de jaren 1920 werd "brandvrij" gebruiksglas gebruikt door topontwerpers uit het Bauhaus-milieu. Hierdoor ontstond voor het eerst glas dat "technisch" was in formele en materiële zin. Bekende grootheden als Wilhelm Wagenfeld, Bruno Mauder en Ilse Decho gaven het zijn hedendaagse vorm en vonden er nieuwe toepassingen voor. László Moholy-Nagy zorgde voor de reclame. Dit ideale, volstrekt tijdloze gebruiksglas werd ook in de keuken gebruikt, en juist daar ontvouwt het vandaag zijn geheel eigen charme. De olie- of azijnfles, bijvoorbeeld, toont nog steeds zijn oorsprong in het laboratorium.

  Productinformatie

  Artikel nummer 81471

   Met ingeslepen uitloop. In de zijkant van de stop is een groef gewerkt, die een continue luchttoevoer en dus een rustig, langzaam schenken mogelijk maakt. Overtollige vloeistof wordt teruggevoerd naar het vat.
   Inhoud 500 ml: Hoogte 24,5 cm, Ø 10,5 cm. Gewicht 200 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen