Menu
Zwilling J.A. Henckels

Multifunctionele keukenschaar

Zwilling J.A. Henckels
Multifunctionele keukenschaar
  € 119,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 03.12.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Meer dan alleen een schaar.

  De "Original Kitchen Aid" werd ontwikkeld en gepatenteerd in de jaren 1930 door de traditionele Solinger smederij Zwilling J. A. Henckels. De volledig uit speciaal roestvrij staal gesmede en ijsgeharde scharen hebben ondanks hun ongewone sterkte - het blad is 3,5 mm dik - en hun massieve gestalte een zijdezachte actie, en "zingen" tegelijkertijd dat fijne, zuivere geluid dat zelfs voor het ongeoefende oor hoorbaar is en dat elke goede schaar onderscheidt van hun klepperende goedkope familieleden. Met hun zeer fijn getande bladen "grijpt" de schaar het te knippen materiaal onmiddellijk, en de schaarwerking kan worden ingesteld met een stalen schroef.

  Schaar wetenschap.

  Een goede schaar kopen betekent tegenwoordig schatzoeken. Kijk eerst naar de verbinding tussen de twee bladen. Als ze geklonken zijn, is de schaar bestemd voor onmiddellijk gebruik. Ze kunnen niet opnieuw geslepen worden. (Pas op: sommige klinknagels zijn aan één kant vermomd als schroeven.) Maar het herslijpen van 2-euro-fuffzig scharen zou onzin zijn: het kost meer dan de schaar zelf, en hij zou het toch niet overleven. En zo is er nog een wegwerp- en afvalartikel: een schaar die niet werkt, niet lang leeft, maar ook niets kost. Onze scharen hebben slechts één ding gemeen met dergelijke artikelen: ze kosten evenveel als ze goed zijn. Hier komen professionele en huishoudelijke scharen uit gerenommeerde smederijen die zich nog niet hebben neergelegd bij de stroom van goedkope scharen: van Robuso in Solingen bijvoorbeeld, of van Dovo. De kwaliteitsnormen in deze traditioneel georiënteerde bedrijven worden niet bepaald door DIN-normen of Solinger wetten, maar door de stand van de techniek, en hier heeft de kunst nooit hoeven buigen voor de wetten van de massaproduktie. Scharen worden er warm gesmeed en grotendeels met de hand gemaakt. Je hoort trouwens ook de superieure kwaliteit van onze scharen: Ze zingen heel fijn als ze bewegen, omdat ze elkaar eigenlijk maar op één punt raken.

  Verzorgingstips.

  Knip alleen het materiaal met je schaar waar hij voor gemaakt is. Om ze fijn te houden, vet ze af en toe lichtjes in wanneer ze in gebruik zijn: Het is voldoende om met de hiel van uw hand even over de bladen te gaan. Als u uw schaar van tijd tot tijd laat slijpen, gaat hij vrijwel onbeperkt mee en blijft hij functioneel.

  Productinformatie

  Artikel nummer 32840

   Roestvrij staal, roestvrij. Met doppenlichter en opener voor schroefdoppen. Gemaakt in Italië. Lengte 8 inch (= 20,9 cm; Pruisische duim), snijlengte 6,5 cm. Gewicht 140 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen