Sonnenleder

Manufactum leer voetbal rood gelooid

Exclusief
Sonnenleder
Manufactum leer voetbal rood gelooid
  € 259,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Een bal als een beker: de achttienvelds leren bal.

  Tot 1970 was dit de voetbal die in de Bundesliga en op wereldkampioenschappen werd gebruikt (en wij speculeerden jaren geleden al dat de teloorgang van de "lange flank" sindsdien een dieper verband moet hebben met de vervanging van dit sadistische kunstwerk door een minachtende synthetische bal). Deze Manufactum bal is beter dan zijn voorgangers van decennia geleden: Het is gemaakt van gelooide, ingevette en gerolde Allgäuer koeienhuiden (d.w.z. niet geperst, niet gelakt en niet bespoten met synthetische materialen), genaaid uit 18 stroken volgens alle regels van de kunst, heeft twee textielversterkingen aan de binnenkant en een latex blaas (met een holle naaldklep). Het is niet goedkoop, je moet het verzorgen (met leervet), maar ook gebruiken, want onder invloed van zon, regen en veroudering wordt het - zoals elk goed ding - niet armoedig, maar mooier.

  Leer van de put. Roodgebruind.

  Sonnenleder in Bodman-Ludwigshafen aan het Bodenmeer in de regio Hegau staat voor consequent functioneel, puur design. Het zorgvuldig werkende bedrijf handhaaft nog steeds de traditionele methode van leerproductie: het looien van kuilen. Hiervoor worden alleen huiden van Zuid-Duitse runderen gebruikt. De gebruikte looistoffen bevatten voornamelijk afkooksels van schors, wortels en vruchten. In twaalf kuilen met licht stijgende geconcentreerde looibouillons zetten zij in zes tot twaalf weken de eiwitvezels van de runderhuiden om in leervezels. Na het looien worden de huiden aan de lucht gedroogd en in een smeervat gesmeerd volgens een goed bewaard recept. Ongelooid heeft het afgewerkte leer dus een karakteristieke, enigszins lichtebraun-roodachtige tint, waaraan het leer ook de naam "roodgelooid" te danken heeft en die van partij tot partij verschilt. Gebruik, zon en regen veranderen de tint, en na verloop van tijd vormt zich een natuurlijke bescherming, het patina, waardoor het leer een onmiskenbaar uiterlijk krijgt. Zelfs het in het vat geverfde leer krijgt door het gebruik een glanzend patina.

  Leer van de put. Roodgelooid

  Sonnenleder in Bodman-Ludwigshafen aan het Bodenmeer in de regio Hegau staat voor een consequent functioneel, puur design. Het zorgvuldig werkende bedrijf handhaaft nog steeds de traditionele methode van leerproductie: het looien van kuilen. Hiervoor worden alleen huiden van Zuid-Duitse runderen gebruikt. De gebruikte looistoffen bevatten voornamelijk afkooksels van schors, wortels en vruchten. In twaalf kuilen met licht stijgende geconcentreerde looibouillons zetten zij in zes tot twaalf weken de eiwitvezels van de runderhuiden om in leervezels. Na het looien worden de huiden aan de lucht gedroogd en in een smeervat gesmeerd volgens een goed bewaard recept. Ongelooid heeft het afgewerkte leer dus een karakteristieke, enigszins lichtebraun-roodachtige tint, waaraan het leer ook de naam "roodgelooid" te danken heeft en die van partij tot partij verschilt. Gebruik, zon en regen veranderen de tint, en na verloop van tijd vormt zich een natuurlijke beschermlaag, het patina, die het leer een onmiskenbaar uiterlijk geeft. Zelfs het in het vat geverfde leer krijgt door het gebruik een glanzend patina.

  Productinformatie

  Artikel nummer 65373

   Koeienhuid, pitgelooid, herkomst Duitsland. Ø 21,5 cm. Gewicht 420 g.

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten