Menu
Swedese

Leunstoel Lamino

Bekleding koeienhuid
Nieuw
Swedese
Leunstoel Lamino
Bekleding koeienhuid
  € 3.690,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 6-7 dagen
  Let op: De levering van dit artikel kan enkele dagen langer duren dan aangegeven. Let op de toeslag voor volumineuze goederen.

  Algemene informatie

  Smalle bochten, breed veld

  Als het werk de meester moet prijzen, moet het in de kern ook goed zijn. Sinds zijn introductie in 1956 is de Lamino fauteuil van de Zweedse meubelontwerper Yngve Ekström zo'n 250.000 keer gekocht, en dat alleen al geeft aan dat hij goed is. Uiteraard is niet alleen het uiterlijk, maar ook het vakmanschap waarmee hij is gemaakt meesterlijk. Voor het frame en de twee zijdelen die door de koper worden vastgeschroefd, wordt speciaal voor dit doel gemaakt eiken multiplex verwerkt, dat onder stoom wordt gebogen - in bochten die soms verbazingwekkend strak zijn voor gebogen hout. De precies passende armleuningen zetten de ronding voort - een ongebruikelijk detail - en verbreden zich naar de rugleuning toe. De zitting heeft geen ondersteunende houten elementen nodig. In de uitvoering met bekleding van zuiver scheerwol kun je vertrouwen op de gestoffeerde, robuuste linnen stof in effenbinding. Wat van een zitmeubel verwacht mag en moet worden, wordt hier waargemaakt door de bekledingsstof: Geweven van vierlagige merinowolgarens is het bijzonder slijtvast en tegelijkertijd gemakkelijk te reinigen - het doorstond zijn vuurproef in de scheeps- en vliegtuigbouw, waar het ook voor bekleding wordt gebruikt. In de lederen versie kan de stoel ook volledig vertrouwen op de buitengewone sterkte en dikte van het bekledingsmateriaal: een sterk kernleer in een indrukwekkende materiaaldikte van 4 mm. De lijnen van de Lamino zijn niet alleen optimaal aangepast aan de zithouding. Zijn uiterlijk past ook in elke omgeving, van de bibliotheek tot de gang, en is geschikt voor een breed scala aan ruimtes en gebruiksmogelijkheden.

  Levering en montage-instructies:

  De Lamino kruk wordt geleverd in drie delen: een zitting met bekleding en twee zijdelen. Bij het in elkaar zetten moeten de zijdelen stevig in elkaar worden gedrukt. De spanning die zo ontstaat, zorgt ook voor de hoge stabiliteit van de constructie. Inbusschroeven van massief messing en het bijbehorende gereedschap worden meegeleverd.

  Productinformatie

  Artikel nummer 69602

   Frame van eiken multiplex, geolied. Schroeven van massief messing. Vier kunststof glijders voor zelfmontage inbegrepen. Hoogte 102 cm, breedte 70 cm, diepte 77 cm. Zithoogte vooraan 41 cm. Gewicht 7,1 kg.
   Bekleding van koeienhuid. Gemaakt van 4 mm dik kernleer, plantaardig gelooid en semi-aniline geverfd, bovenzijde glad, achterzijde ruw.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen