Menu
Schlitzer Leinen-Industrie Driessen

Kussensloop Linnen Batist

Leigrijs - 80 × 80 cm
Schlitzer Leinen-Industrie Driessen
Kussensloop Linnen Batist
Leigrijs - 80 × 80 cm
  € 84,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 5-6 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 24.09.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Fijne batist. Koellinnen.

  Voor dit bedlinnen gebruikt Schlitzer Leinen-Industrie Driessen een uiterst fijne linnen batist. Het beste Europese langvezelige vlas wordt tot fijn garen gesponnen en in een dichte platbinding geweven. Het garenaantal van Nm 26 in de ketting en Nm 33 in de inslag zorgt voor een dichte, gelijkmatige weving, de stof is zeer glad en voelt zacht aan. Beddengoed ervan is licht en luchtig en aangenaam voor de huid. Vooral in de zomer is linnen ideaal als beddengoed, omdat het snel vocht opneemt, maar net zo snel weer kan afgeven en dus verkoelend werkt. Bovendien is linnen ongevoelig, vuilafstotend en duurzaam.

  Het beddengoed wordt niet verder afgewerkt, alleen voor de verwerking ondergaat het linnen een speciale voorwas, waardoor het linnen zachter wordt en een levendig, volumineus oppervlak krijgt. Als u de overtrekken na het wassen slechts kort centrifugeert, te drogen hangt en vervolgens strijkt, krijgen ze hun gladde oppervlak terug.

  Excursus: Droger of lijn

  In principe kan linnen beddengoed na het wassen worden gesponnen en in de droger worden gedaan, maar dan kan het nog meer krimpen, en vooral is het moeilijker glad te strijken en krijgt het achteraf niet meer het perfect gladde oppervlak. Maar voor degenen die het liever wat losser hebben, is het goed. Als u de was in de droger wilt doen, is het nuttig gebleken om drie tot vijf tennisballen in de trommel te doen. Dit maakt het beddengoed zachter en gladder - maar het wordt niet meer zo glad als voorheen, ook niet door strijken of mangelen. Drogen aan de waslijn is zachter (en bespaart ook energie). Centrifugeer de overtrekken na het wassen slechts kort. Als u het wasgoed na het drogen strijkt, bij voorkeur terwijl het nog licht vochtig is, krijgt het zijn gladde oppervlak terug.

  Beste oorsprong. Europees linnen

  Samen met Oberlausitz en Vlaanderen is Hessen een van de traditionele textielgebieden van Europa. Vele eeuwen lang verbouwden de boeren er vlas, verwerkten en sponnen het; de linnen garens werden geweven in hun eigen stallen en natuurlijk in de talrijke weverijen. Slechts enkele linnenweverijen hebben het tot op heden overleefd, waaronder de linnenindustrie Driessen in Schlitz. Zij is niet alleen gespecialiseerd in het weven van linnen, maar is ook bedreven in het produceren van de beste halflinnen en katoenen stoffen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 12968

   100% linnen. Herkomst Europa. Basisgewicht 146 g/m². Garengetal Nm 26 in de ketting, Nm 33 in de inslag. Krimp 2%. Bevat niet uit textiel bestaande delen van dierlijke oorsprong: parelmoeren knopen. Gemaakt in Duitsland.

   Wasvoorschrift

   text
   Normaal proces
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 200 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Normaal proces
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen