Menu

Kösen orang-oetan

Kösen orang-oetan
  € 239,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  op voorraad, Levering in 4-5 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Vreedzame eenling. Orang-oetan

  De roodachtige braune "bosmens" - de betekenis van zijn Maleisische naam - afkomstig uit de regenwouden van Sumatra en Borneo is een rustige eenling. De orang-oetan, die soms flegmatiek lijkt, kan heel goed praten - zo beweren de bewoners van deze streken - hij doet dat alleen niet in hun aanwezigheid om niet te hoeven werken. Als hij niet wordt gestoord door stropers of houtkappers, leidt de orang-oetan een rustig leven. Als hij eenmaal een geschikte boom heeft gevonden omdat die rijk is aan voedsel, bouwt hij een goed gewapend slaapnest van twijgen en bladeren en trekt pas verder als het voedsel opraakt.

  Speelgoed uit de Kösen-werkplaatsen

  Qua vakmanschap en ontwerp behoren de knuffels van Kösener tot de beste die er te vinden zijn: Elk ontwerp wordt voorafgegaan door anatomie- en bewegingsstudies in de dierentuin en de natuur. Daarna volgen schetsen en eerste modellen in klei: Dit is de enige manier om pluche dieren te maken die dicht bij de natuur staan (niet getrimd om "schattig" te zijn). De dieren, die uit maximaal 100 afzonderlijke delen bestaan, zijn voorzien van veiligheidsogen en gevuld met gesiliconiseerde holle vezel en - omwille van de levensechte beweeglijkheid - kunststofgranulaat. Voor de dekens wordt alleen geweven pluche uit Europa gebruikt. Het kan veel strakker worden genaaid dan gebreid pluche en zorgt ervoor dat de dieren hun vorm niet verliezen, en geweven pluche is minder gevoelig voor haaruitval. Veel bekroond, zijn het ook verzamelobjecten voor de vitrine, maar vooral gemaakt om het dagelijkse leven in de kinderkamer te doorstaan. De eerste Kösen poppenfabriek werd in 1912 opgericht door Käthe Kruse. Het bedrijf verliet de DDR in 1949, maar de speciale vaardigheden voor het maken van poppen die in vier decennia waren ontwikkeld, bleven bewaard. Het bedrijf specialiseerde zich in de productie van zacht speelgoed, en de samenwerking met het naburige Burg Giebichenstein - een van de belangrijkste opleidingscentra voor productdesign in Duitsland sinds het begin van de 20e eeuw - werd nog langer.

  Productinformatie

  Artikel nummer 87804

   Hoogte 37 cm. Gewicht 390 g. Gemaakt in Duitsland.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu