Menu

Japanse trucendoos

Japanse trucendoos
  € 89,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  op voorraad, Levering in 4-5 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Uit Japan: ingewikkelde esthetiek

  Het oorspronkelijke doel van de in Japan als "Himitsu Bako" bekend staande trukendozen, die traditioneel in de boomrijke streek rond Hakone werden gemaakt, was persoonlijke voorwerpen of papieren buiten het bereik van onbevoegden te houden. Tegenwoordig zijn het vooral vrienden van het veeleisende geduldspel die bezwijken voor de charme, en soms ook de ingewikkeldheid, van deze prachtig mooie voorwerpen. Ons specimen kan - trickly genoeg - met tien bewegingen worden gekraakt (er zijn inderdaad trucendozen die met meer dan 100 bewegingen van de bewegende delen kunnen worden geopend). En het is ingericht in de klassieke "Yosegi-Zaiku" stijl: Hout van verschillende kleuren en texturen wordt in deze speciale inlegtechniek gelijmd, gesneden, opnieuw gelijmd en gesneden tot een blok met het gewenste patroon is ontstaan, waaruit fineer kan worden geschaafd en vervolgens in stroken kan worden gewerkt.

  Bovenzaal gymnastiek

  In een corpore sano bevindt zich, zoals iedereen weet, idealiter een mens sana; dat de gezonde geest zich bij passende lichaamsbeweging zal instellen is echter niet meer dan een ijdele hoop van de duurloper. Deze klassieker in zijn genre dient om ze speels in beweging te houden.

  Productinformatie

  Artikel nummer 76830

   10-vaks kist gemaakt van agathi hout (een dennensoort uit de Stille Oceaan), bekleed met yosegi zaiku fineer. Gemaakt in Japan. 5 cm hoog, 11,5 cm breed, 8 cm diep. Gewicht 140 g. Met oplossing.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu