Menu
Meister Shiraki und Meister Morimoto

Japans koksmes Santoku

Meister Shiraki und Meister Morimoto
Japans koksmes Santoku
  € 329,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 10-12 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Santoku Hocho. Drie deugden.

  De Japanse naam "Santoku", wat "drie deugden" betekent, duidt al op de goede kwaliteiten van dit mes voor het snijden van vlees, vis en groenten - in zijn thuisland is het het universele keukenmes. Kenmerkend is de stompe bovenrand die in het verlengde van het handvat loopt. Het brede lemmet steekt ver onder het handvat uit. Voor de snijkant wordt koolstofstaal van de hoogste kwaliteit gebruikt: "Yasuk", het witte staal. De Santoku is handgemaakt door twee meesters in Sakai.

  Japanse koksmessen.

  Voor een Japanse kok is een nauwkeurige snijtechniek altijd een vanzelfsprekend onderdeel van het koken geweest - Japanse snijders fabriceren volgens deze standaard. Het resultaat zijn messen die uniek zijn in scherpte en hanteerbaarheid. Terwijl Europese messen altijd van één staal zijn gemaakt, worden Japanse messen gesmeed uit een combinatie van zacht ijzer (voor de buitenste lagen) en extreem hard (ca. 62-63 HRC), hoogzuiver koolstofstaal (voor de snijkant).

  Functioneel een ervaring.

  Wij hebben gekozen voor twee messen: een universeel mes voor vlees, vis en groenten met een dubbele snede. Het tweede, de Deba, een echt zwaar mes met een zeer breed, éénsnijdend lemmet, wordt traditioneel gebruikt om vlees of vis (vers gevangen) te snijden. Met beide messen snijdt u alleen op het houten bord, nooit op marmer of glas.

  Productinformatie

  Artikel nummer 69213

   Van de smederij van Meister Shiraki und Meister Morimoto in Sakai. Drielaags staal, niet roestvrij. Machinaal gewalst, met de hand gehamerd en gesmeed. Grond aan beide kanten. Het blad is gestempeld. Magnolia houten handvat, huls van buffelhoorn. Lengte blad ca. 16,5 cm, dikte blad ca. 3 mm. Totale lengte ca. 31 cm. Gewicht 130 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen