Menu

Japans koksmes Deba

Japans koksmes Deba
  € 289,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen
  slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

  Algemene informatie

  Keukenmes. De Deba.

  Het is de sterkste in ons assortiment. De Deba is een mes met een zeer sterke rug. Het is een licht mes - en toch zo sterk dat botten en graten van vlees en vis er snel mee gesneden kunnen worden. De combinatie van een breed en een zeer smal, geslepen lemmet maakt het gemakkelijk om nauwkeurig te werken bij het snijden en fileren van vis. Handig hier: het blad is aan één kant geslepen. Het lemmet is gemaakt van koolstofstaal van de hoogste kwaliteit: "Yasuki", wit staal. De Deba wordt met de hand gemaakt door twee meesters in Sakai.

  Japanse koksmessen.

  Voor een Japanse kok is een nauwkeurige snijtechniek altijd een vanzelfsprekend onderdeel van het koken geweest - Japanse snijders fabriceren volgens deze standaard. Het resultaat zijn messen die uniek zijn in scherpte en hanteerbaarheid. Terwijl Europese messen altijd van één staal zijn gemaakt, worden Japanse messen gesmeed uit een combinatie van zacht ijzer (voor de buitenste lagen) en extreem hard (ca. 62-63 HRC), hoogzuiver koolstofstaal (voor de snijkant).

  Functioneel een ervaring.

  Wij hebben gekozen voor twee messen: een universeel mes voor vlees, vis en groenten met een dubbele snede. Het tweede, de Deba, een echt zwaar mes met een zeer breed, éénsnijdend lemmet, wordt traditioneel gebruikt om vlees of vis (vers gevangen) te snijden. Met beide messen snijdt u alleen op het houten bord, nooit op marmer of glas.

  Productinformatie

  Artikel nummer 69214

   Van de smederij van Meister Shiraki und Meister Morimoto in Sakai. Tweelaags staal, niet roestvrij. Machinaal gewalst, met de hand gehamerd en gesmeed. Grond aan één kant. Het blad is gestempeld. Magnolia houten handvat, huls van buffelhoorn. Lengte blad ca. 15 cm, dikte blad ca. 6 mm. Totale lengte ca. 28,5 cm. Gewicht 200 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen