Erzgebirgische Holzspielwaren Ebert

Japans houten bouwpakket

Erzgebirgische Holzspielwaren Ebert
Japans houten bouwpakket
  € 74,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Tsumiki. Bouwen in het Japans

  Het meest originele kinderspeelgoed zijn waarschijnlijk de bouwstenen - er is nauwelijks een kind dat niet al spelend de wetten van de statica en de zwaartekracht heeft ontdekt, wanneer het laatste element erop wordt geplaatst en het zojuist gecreëerde bouwwerk met een luid gebrul in elkaar stort. Zolang de blokken hebben bestaan, in de altijd beproefde vormen als kubus, kubusvorm of cilinder, is er weinig aan veranderd, hooguit de kleuren of het materiaal - tot ze naar Japan kwamen in de Meiji-periode, toen het land diplomatieke betrekkingen begon aan te knopen met Europa en de VS. Daar voegde de ontwerper Toshiaki Yamada meer dan 100 jaar later onopvallende maar des te effectievere inkepingen toe aan de tsumiki (Japans voor bouwstenen).

  De zwaartekracht te slim af zijn. Met vaardigheid, geduld en logica

  De blokken kunnen nu niet alleen op elkaar worden gestapeld, maar ook worden opgebouwd tot ware sculpturen, die schijnbaar alle wetten van de fysica tarten, zonder bevestigings- of verbindingselementen. Dankzij deze eenvoudige aanpassing en nogal ongewone vormen zoals hoeken of bogen, wordt het spel een uitdaging voor de fijne motoriek, coördinatie en ruimtelijke verbeelding - en houdt het de hele familie snel bezig, enerzijds omdat er soms meer dan twee handen nodig zijn, anderzijds omdat er vanaf het begin meerdere gebouwd kunnen worden. De houten bouwset is gemaakt in het Erzgebirge van onbehandeld beukenhout.

  Voorzichtig:

  Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Verstikkingsgevaar door kleine onderdelen die kunnen worden ingeslikt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 41135

   34 bouwstenen van onbehandeld beukenhout. In een houten kistje met schuifdeksel. Gemaakt in Duitsland. Lengte 25,5 cm, breedte 19,5 cm, hoogte 4,5 cm. Gewicht 1,1 kg. Met instructies die veel montagevoorbeelden bevatten.

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen