Røros Tweed

Ida lamswollen kussensloop

Blauw
Røros Tweed
Ida lamswollen kussensloop
Blauw
  € 84,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Kleurrijke verscheidenheid, spannende rust

  Wij zijn altijd onder de indruk van de trefzekere hand voor stijl en kleurcombinaties in de ontwerpen voor de dekens en kussenhoezen van Røros Tweed. Voor het ontwerp van Ida liet het ontwerpersduo Anderssen & Voll zich inspireren door patchwork-quilts en handgeweven wandtapijten. Het uiteindelijke patroon werd op schaal gemaakt van gekleurd papier, zodat sporen van het handwerk achterbleven en hun weg vonden naar het geweven patroon. Het resultaat is een eerder kleinschalig, grafisch patroon dat dankzij de onnadrukkelijke, perfect op elkaar afgestemde kleuren in gedempte tinten of pastels een rustig totaaleffect heeft, maar toch een mooi kleuraccent op de bank vormt. De kleuren zijn bovendien zo gekozen dat ze overeenkomen met die van andere kussenhoezen en dekens van Røros Tweed. Voor de zachte wollen stof gebruikt Røros Tweed Noorse lamswol in de gebruikelijke zachte, soepele kwaliteit. De oppervlakken van de stof zijn extra geruwd, waardoor de toch al soepele, warme lamswol nog zachter en volumineuzer wordt en nog meer warmte-isolerende lucht kan vasthouden.

  De Noorse ontwerpers Torbjørn Anderssen en Espen Voll zijn een gevestigde naam in Scandinavië en hun ontwerpen genieten internationale bekendheid. Ze hebben een langdurige samenwerking met Røros Tweed - het duo ontwierp de eerste dekenontwerpen voor Røros Tweed toen ze hun label Norway Says oprichtten. Anderssen & Voll hebben inmiddels verschillende prijzen voor hun werk ontvangen, ook voor enkele van hun Røros-ontwerpen. Traditie en moderne trends inspireren hen in gelijke mate en vloeien over in hun tijdloze ontwerpen.

  Noors door en door. Røros Tweed

  Het Noorse textielbedrijf Røros Tweed wordt gekenmerkt door een hoge mate van verticale integratie. Alle productieprocessen, van scheren tot weven, vinden plaats in Noorwegen. Dat Røros Tweed zo consequent aandacht besteedt aan puur Noorse productie is ook te danken aan zijn waardering voor regionale tradities - maar niet alleen.

  Bijvoorbeeld

  Aanvankelijk was er een sociale motivatie in Røros, het enige bergstadje van Noorwegen: de industrieel Peder Hiort (1715 tot 1789) had in zijn testament bepaald dat zijn fortuin moest worden gebruikt om wol te kopen, zodat de behoeftigen van Røros er textiel van konden weven in betaald thuiswerk. Røros Tweed staat ook in deze traditie van verantwoord handelen en zet de basisgedachte van de Hiort Foundation voort - technisch geavanceerd en ecologisch ingesteld. Voor de productie worden de producten zodanig ontworpen en vervaardigd dat de gebruikte materialen opnieuw kunnen worden gebruikt en in de materiaalkringloop kunnen worden teruggebracht. Dit spaart grondstoffen, bespaart materiaalkosten en voorkomt verspilling.

  Wol van Røros

  Røros Tweed gebruikt alleen wol van schapenboerderijen uit de regio. De schapen leven en grazen vrij op de weide, hoewel het klimaat er extreem hard is. Tegelijkertijd is dit een groot voordeel, omdat ongedierte zich in eerste instantie niet in de wol nestelt. Chemische behandeling is dus niet nodig. Dankzij de natuurlijke leefomstandigheden van de schapen heeft Noorse scheerwol nog een ander bijzonder kenmerk: Het is zeer elastisch. Als je met je handen in de ruwe wol knijpt en dan loslaat, krijgt het snel zijn oorspronkelijke volume terug. Deze elasticiteit zorgt ervoor dat de dekens van Røros zo volumineus zijn - en lang zo blijven.

  Productinformatie

  Artikel nummer 210807

   100% scheerwol. Herkomst Noorwegen. Met plastic rits. Gemaakt in Noorwegen. Zonder vulling.
   50 × 50 cm

   Wasvoorschrift

   text
   Handwas maximum temperatuur ( 40 °C )
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 110 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Mild proce
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen