Menu
Robert Herder

Herder koksmes K2 HRC 60 blauw doorboord

Exclusief
Robert Herder
Herder koksmes K2 HRC 60 blauw doorboord
  € 99,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Mesheften van gestoomd, fijn gepolijst hout zijn zeldzaam. Mesheften van gestoomd, fijn gepolijst appelbomenhout zijn nog zeldzamer, omdat appelbomenhout, omdat het slechts langzaam droogt, niet tot de typische commerciële houtsoorten behoort. Door zijn hardheid, gewicht en weerstand is het echter zeer gemakkelijk te bewerken. Herder in Solingen vervaardigt deze mesheften met zeldzaamheidswaarde exclusief voor Manufactum: zelfs geolied voor een betere bescherming van het oppervlak.

  Lichter dan het K5 koksmes en, net als het mes met het korte, hoge lemmet, gemakkelijk vast te houden in de hand die het voedsel vasthoudt. Het is ook geschikt als hakmes - dankzij de verhoogde lemmetpunt en de uitlopende mesgreep.

  Solingen dungeslepen: spijkerhard en schraapzuiver.

  De Windmühlen messen van Robert Herder uit Solingen zijn niet alleen opmerkelijk vanwege het messenstaal (ten minste 0,75% koolstofgehalte en een hardheid van ten minste 56 HRC voor de koolstofstalen), maar vooral vanwege het vakmanschap dat geen enkele traditionele slijpbewerking spaart: Windmühlen messen worden extreem dun geslepen. Dit resulteert in hun verbazingwekkende snijvermogen, dat een ervaring is in het gebruik. De meest uitgebreide slijpvorm is de fuller, een speciale vorm van dunslijpen waarbij het lemmet naar de achterkant van het mes toe taps wordt geslepen.

  Blaugepließtet.

  In Solingen is pließten de term voor het gladmaken van de slijpgroeven die op het blad achterblijven, dus het fijnslijpen. De meest complexe fase van deze techniek is de blauwe afwerking. In dit proces wordt het staal stap voor stap fijner gemalen. Je kunt zien dat een blad blauw gepigmenteerd is omdat het in het licht een licht blauwachtige reflectie heeft.

  Langer scherp dankzij hogere hardheid.

  De elastische lemmeten van de blauw geslepen messen van Herder zijn geslepen met een Solingen dunslijpsel en een vollere slijping. Dankzij de zeer hoge hardheid van 60 Rockwell (HRC) behouden ze hun scherpte aanzienlijk langer.

  Let op:

  Vanwege de hoge hardheid - en omdat ze zo extreem dun zijn geslepen - mogen de messen niet worden gedraaid of zelfs gekanteld, omdat dit bij het snijden tot afbrokkeling van het materiaal kan leiden.

  Niet roestvrij, maar echt scherp.

  Het traditionele materiaal voor messen is koolstofstaal. Het is niet roestvrij, maar met een fijnkorrelige structuur kan het bijzonder sterk worden gehard en extreem scherp worden gemaakt. Daarbij geldt: hoe hoger het koolstofgehalte, hoe hoger het te harden is. Deze messen danken hun hoge snijcapaciteit niet alleen aan de afwerking maar ook aan het materiaal, en hun hoge scherptebehoud aan een zelfslijpend effect veroorzaakt door het materiaal. Bij elke snede door fruit of groenten wordt een minimale hoeveelheid materiaal verwijderd en slijt het mes gelijkmatig. De messenmaker noemt dit micro-corrosie. In feite betekent dit dat het blad in de loop der jaren steeds smaller wordt - maar altijd zijn scherpe slijphoek behoudt. Bladen van koolstofstaal krijgen na verloop van tijd een donkere patina, maar dit heeft geen enkele negatieve invloed op de kwaliteit; integendeel, het geeft ze een betere bescherming tegen corrosie.

  Onderhoudsinstructies:

  Messen van koolstofstaal horen niet in de vaatwasser. Veeg de messen na het spoelen droog en breng af en toe een beetje messenolie aan. Op het bladmateriaal kan verkleuring optreden. Dit is echter geen teken van inferieure kwaliteit, maar wijst slechts op het vrij hoge koolstofgehalte in het materiaal. Bij vliegroest wordt het gebruik van een roestgum aanbevolen. Slijpen kan met een aanzetstaal.

  Productinformatie

  Artikel nummer 41248

   Lemmet koolstofstaal blauw doorboord. Handgrepen fijn gepolijst appelhout. Gemaakt in Duitsland. Lemmetlengte 11 cm, totale lengte 22 cm. Gewicht 70 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten