Robert Herder

Herder Keukenmes Kettle Ground Fuller

Exclusief
Robert Herder
Herder Keukenmes Kettle Ground Fuller
  € 134,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Mesheften van gestoomd, fijn gepolijst hout zijn zeldzaam. Mesheften van gestoomd, fijn gepolijst appelbomenhout zijn nog zeldzamer, omdat appelbomenhout, omdat het slechts langzaam droogt, niet tot de typische commerciële houtsoorten behoort. Door zijn hardheid, gewicht en weerstand is het echter zeer gemakkelijk te bewerken. Herder in Solingen vervaardigt deze mesheften met zeldzaamheidswaarde exclusief voor Manufactum: zelfs geolied voor een betere bescherming van het oppervlak.

  Het lemmet loopt vanaf de achterkant van het mes eerst over in een "gekroonde" curve en gaat dan over in een zeer dun geslepen rand. De vorm en de slijping van het lemmet maken dit mes tot een fijn universeel gereedschap voor het snijden en aansnijden van groenten, vlees en vis.

  Solinger dungeslepen: spijkerhard en krasvrij.

  De Windmühlen messen van Robert Herder uit Solingen zijn niet alleen opmerkelijk vanwege het messenstaal (ten minste 0,75% koolstofgehalte en een hardheid van ten minste 56 HRC voor de koolstofstalen), maar vooral vanwege het vakmanschap dat geen traditionele slijpkunst spaart: Windmühlen messen worden extreem dun geslepen. Dit resulteert in hun verbazingwekkende snijvermogen, dat een ervaring is in het gebruik. De meest verfijnde slijpwijze is de walvisslijpwijze, een speciale slijpwijze waarbij het lemmet naar achteren toe taps wordt geslepen.

  Blaugepließtet

  In Solingen is het proces dat bekend staat als pließten het gladmaken van de slijpgroeven die overblijven op het lemmet, oftewel het fijnslijpen. De meest uitgebreide fase van deze techniek is de blauwe afwerking. Hierbij wordt het staal stap voor stap fijner geslepen. Je kunt zien dat een lemmet blauw gepolijst is omdat het een licht blauwachtige reflectie heeft in het licht.

  Langer scherp dankzij hogere hardheid

  De veerkrachtige lemmeten van Herder's blauwgeslepen messen worden geslepen met de Solingen dun- en volslijpmethode. Dankzij de zeer hoge hardheid van 60 Rockwell (HRC) behouden ze hun scherpte aanzienlijk langer.

  Opmerking:

  Vanwege de hoge hardheid - en omdat ze zo extreem dun geslepen zijn - mogen de messen niet gedraaid of zelfs gekanteld worden, omdat dit kan leiden tot afbrokkelen van het materiaal tijdens het snijden.

  Niet roestvrij, maar echt scherp

  Het traditionele materiaal voor lemmeten is koolstofstaal. Het is niet roestvrij, maar met een fijnkorrelige structuur kan het tot een bijzonder hoge graad worden gehard en extreem scherp worden gemaakt. De regel is: hoe hoger het koolstofgehalte, hoe hoger de hardingscapaciteit. Deze messen danken hun hoge snijvermogen niet alleen aan de afwerking maar ook aan het materiaal, en hun hoge scherptebehoud aan een zelfslijpend effect dat door het materiaal wordt veroorzaakt. Telkens als er een snede door fruit of groenten wordt gemaakt, wordt er een minimale hoeveelheid materiaal verwijderd en slijt het lemmet gelijkmatig. De messenmaker noemt dit microcorrosie. In feite betekent dit dat het lemmet in de loop der jaren steeds smaller wordt, maar altijd zijn scherpe slijphoek behoudt. Bladen gemaakt van koolstofstaal krijgen na verloop van tijd een donkere patina, maar dit heeft geen negatieve invloed op hun kwaliteit; integendeel, het geeft ze een betere bescherming tegen corrosie.

  Onderhoudsinstructies:

  Messen van koolstofstaal horen niet in de vaatwasser. Veeg de messen na het spoelen droog en breng af en toe een beetje messenolie aan. Op het bladmateriaal kan verkleuring optreden. Dit is echter geen teken van inferieure kwaliteit, maar wijst slechts op het vrij hoge koolstofgehalte in het materiaal. Bij vliegroest wordt het gebruik van een roestgum aanbevolen. Slijpen kan met een aanzetstaal.

  Productinformatie

  Artikel nummer 41246

   Lemmet van koolstofstaal, voller geslepen en blauw geglazuurd. Handvat schalen gestoomd appelboom hout. Gemaakt in Duitsland. Klinglengte 15 cm, totale lengte 26,5 cm. Gewicht 85 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten