Menu

Hazelnoten uit Piemonte

Hazelnoten uit Piemonte
€ 9,90Basisprijs: € 49,50/ 1kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Vers gekraakt. Piemontese hazelnoten op bestelling

De onvergelijkbare smaak van deze kleine, bolvormige noten is echter niet in de laatste plaats te danken aan de zorgvuldige verwerking na de oogst. Noè droogt de hazelnoten uit Piemonte eerst in porties op de binnenplaats van zijn huis gedurende enkele dagen in de nazomerzon voordat hij de hele oogst van het jaar opslaat. Hij kraakt de noten alleen op bestelling, waarna ze zorgvuldig worden geroosterd. In kleine partijen van vijf kilo stopt Noè de hazelnoten in een roostoven, waar ze gedurende ongeveer 30 minuten worden geroosterd bij een lage temperatuur van ten hoogste 150 °C. Dit versterkt het delicate aroma van de rauwe hazelnoten op de best mogelijke manier, en de bite wordt knapperig en kruimelig in plaats van stenig en hard. Tegelijkertijd - nog een voordeel van de soort "Tonda Gentile" - verliezen ze bijna al hun bruine, bittere schil, en wordt de rest met de hand geselecteerd. Ten slotte worden de gekoelde noten vacuüm verpakt en onmiddellijk verzonden, zodat iedereen die de zak ten noorden van Piemonte opent, het vers gebrande aroma kan ruiken en proeven. Je kunt hun smaak niet echt vergelijken met die van hun soortgenoten, maar eerder met die van de beste truffelpralines.

De beste hazelnoten ooit. Van José Noè

José Noè van Lequio Berria in Piemonte is een hazelnootboer met een passie. Als je hem ontmoet in de heuvels van de Langhe en hem met een alerte, onderzoekende blik zijn hazelnootgaarden ziet inspecteren, wordt meteen duidelijk waarom hij precies de weg heeft gekozen die hij vandaag onwrikbaar volgt. Noè, die eerst meer dan 30 jaar in een onderzoekscentrum voor grondstoffen voor de banketbakkerij had gewerkt, realiseerde zich dat de koers voor kwaliteit al in de landbouw was uitgezet, wat hem uiteindelijk letterlijk terugbracht naar zijn oorsprong, naar de boerderij van zijn ouders, die hij overnam om vanaf dat moment zijn eigen hazelnootbomen te telen - met biologische bemesting en geheel zonder bestrijdingsmiddelen - en de oogst zelf op de markt te brengen. Dit was een vrij ongewone onderneming, aangezien de teelt van hazelnoten meer werd beschouwd als een typisch regionaal bijverdienste die een zekere, zij het bescheiden, bron van inkomsten opleverde.

Als José Noè vandaag over zijn hazelnootbomen praat, klinkt hij bijna liefdevol, ook al houden ze hem het hele jaar bezig. De teelt is moeilijk op de deels steile hellingen op een gemiddelde hoogte van 680 meter - maar alleen daar zijn de klimatologische omstandigheden optimaal voor de variëteit "Tonda Gentile delle Langhe". Deze autochtone variëteit wordt nu beschouwd als de beste ter wereld, en niet alleen door kenners. Alleen al de oogst, die eind augustus begint, duurt meer dan zes weken. Zodra de volrijpe noten op de grond vallen, verzamelt Noè ze samen met een medewerker om te voorkomen dat ze te veel bodemvocht opnemen - een behoorlijke klus met 4.200 bomen op een oppervlakte van ongeveer 12 hectare.

Ingrediënten en notities:

Verkoopsomschrijving:

Gedopte en geroosterde hazelnoten

Instructies voor opslag en bereiding:

Op een koele en droge plaats bewaren.

Oorsprong / herkomst:

Italië

Verantwoordelijke exploitant van een levensmiddelenbedrijf:

Azienda Agricola Papa dei Boschi
Via Pianravero 9
12050 Lequio Berria (CN)
Italië

Voedingswaarde-etikettering

Voedingswaarde informatie per100 g
Energie2747 kJ / 665 kcal
Fat60 g
daarvan verzadigde vetzuren4,6 g
Koolhydraten14 g
daarvan suiker4,2 g
Voedingsvezels9,4 g
Eiwit13 g
Zout0,1 g

Voedingswaarde-etikettering

Voedingswaarde informatie per100 g
Energie2747 kJ / 665 kcal
Fat60 g
daarvan verzadigde vetzuren4,6 g
Koolhydraten14 g
daarvan suiker4,2 g
Voedingsvezels9,4 g
Eiwit13 g
Zout0,1 g

Productinformatie

Artikel nummer 19412

200 g zak
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu