Menu

Hanglamp Gangkofner Bologna Opaal Glas

Hanglamp Gangkofner Bologna Opaal Glas
€ 399,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
uitverkocht, niet langer beschikbaar
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

De volumineuze. Bologna

De kap van de enorme, ellipsvormige Bologna, waarvan de vorm en de geribbelde structuur doen denken aan een papieren lantaarn, is gemaakt van mondgeblazen drielaags geflitst glas (mat-helder-mat). De luifel van zwart gepoedercoat staal is variabel in hoogte (d.w.z. zijn "capaciteit"). Een messing huls omsluit de zwarte textielkabel die bovenaan in de kap loopt en onderaan in de lampenkap, die is versterkt met een stalen kabel om het gewicht van de lampenkap te dragen. De transparante ophanging van Makrolon® maakt een eenvoudige montage (en demontage) van de lampenkap mogelijk.

Aloys Gangkofner. Glasontwerper van aanzien

Aloys Gangkofner (1920-2003) is een van de belangrijkste Duitse glasontwerpers van het naoorlogse modernisme. In de jaren vijftig werkte hij onder meer voor de glasfabrieken Peill & Putzler en Erco. Hij maakte nooit onderscheid tussen artistiek, industrieel en ambachtelijk werk, maar realiseerde eenvoudig zijn ideeën. Daarbij was het voor hem vanzelfsprekend om in zijn denken één te zijn met het materiële glas.

Mawa Design heeft een aantal van zijn ontwerpen in 2018 opnieuw uitgegeven. Grotendeels origineel en slechts licht gewijzigd waar dat technisch voordelig is voor de armaturen - zoals de glazen houders van doorschijnend en breukvast Makrolon®. Dit is geheel in de geest van Gangkofner, voor wie, enerzijds, het gevormde glas een "document van gedachte omgezet in actie" was en, anderzijds, de afgewerkte armatuur een levend gebruiksvoorwerp was. Qua vorm, materiaalcombinatie en naamgeving zijn deze armaturen onmiskenbaar uit de jaren vijftig.

Van woonruimte tot museumtentoonstelling. Mawa Design

Mawa Design werd in 1977 opgericht door Martin Wallroth in Berlijn-Kreuzberg. Wallroth ontwikkelde en produceerde aanvankelijk objecten voor de woonomgeving en nam met zijn ontwerpen niet zelden een voortrekkersrol op zich voor vormende ideeën op het gebied van productdesign. In de jaren tachtig begon hij vruchtbare samenwerkingen met externe ontwerpers wier productideeën snel konden worden uitgevoerd dankzij de flexibele bedrijfsstructuur.
Naast het standaardprogramma werd een aantal speciale producten gerealiseerd volgens individuele specificaties: Armaturen voor de meesterhuizen van het Bauhaus Dessau, het Corbusierhaus, de Universiteit voor de Kunsten en het Maxim Gorki Theater in Berlijn, het Treptow Crematorium en het Lutherhuis in Wittenberg behoorden daartoe. En niet in de laatste plaats zijn de Mawa-armaturen, die worden gekenmerkt door hoogwaardige materialen en een uitstekende afwerking, ook te vinden in belangrijke collecties van musea over de hele wereld.

Een combinatie van fabricage en hoogwaardige technologie.

Mawa-armaturen hebben altijd voorop gelopen op het gebied van design - in termen van lichtontwerp en lichtregeling - en technologie. Baanbrekende innovaties in de verlichtingssector, zoals LED-gloeilampen, werden onmiddellijk in de Mawa-productkosmos opgenomen. Een doorslaggevende factor voor het ondernemerssucces van Mawa Design was (en is nog steeds) de buitengewone combinatie van ontwerpbureau en fabricage.
Sinds 1997 is het bedrijf gevestigd in de volledig gerenoveerde Palmhof, een onder monumentenzorg vallend gebouw in Langerwisch bij Potsdam. In de fabriek, die sindsdien voldoende ruimte biedt voor alle medewerkers, ontstaan talrijke eigen ontwerpen, zoals de hier getoonde wand- en spiegelarmatuur "linestra", de wand- en plafondarmaturen "etna" en "eintopf", maar ook armatuurklassiekers van andere gerenommeerde designers, zoals de pendelarmatuur "havanna" van Wilhelm Braun-Feldweg of de naar haar schepper genoemde vloerarmatuur "schliephacke".

Productinformatie

Artikel nummer 200493

Schaduw (hoogte 42 cm, Ø 39,8 cm) opaalglas, mondgeblazen. Verstelbare kap (hoogte 5-7 cm, Ø 9 cm) en glazen houder staal, gepoedercoat, en messing. Textielkabel (lengte 2,2 m) met geïntegreerde staalkabel, Makrolon®-hanger. Socket E27 (max. 60 W). Gewicht 6,8 kg. Geleverd zonder gloeilamp.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu